Σχολεία, Δήμοι υπέρ της Ιθαγένειας στα παιδιά

Διευρύνεται η κινητοποίηση για να μην καταργηθεί η δυνατότητα ιθαγένειας για όλα τα παιδιά. Απόφαση να στηρίξει την 21 Μάρτη μέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό πήρε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Αθήνας μετά από πρόταση της ΚΕΕΡΦΑ.

Επίσης, το ΣΕΜ Αθήνας καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ορίσει δύο ώρες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εκείνη την ημέρα στα σχολεία. Ακόμα, αποφάσισε να υιοθετήσει την θεατρική παράσταση «Μια Γιορτή στου Νουριάν» και μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου να προγραμματιστούν σειρά παραστάσεων στα σχολεία. Στις 19 Μάρτη το ΣΕΜ Αθήνας καλεί τα ΣΕΜ όλης της Ελλάδας σε κοινή πανελλαδική συνεδρίαση για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών. Αποφάσεις που διαφωνούν με την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών έχουν πάρει τα Δημοτικά Συμβούλια Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Αθήνας και Κορυδαλλού.

Επίσης, η Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που έγινε στις 23 Φλεβάρη, ενέκρινε ψήφισμα για τις 21 Μάρτη. Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει μια σειρά ΕΛΜΕ και Διδασκαλικοί Σύλλογοι. Σε καταγγελία κατά των νεοναζί προχώρησε και η ΔΟΕ. Συγκεκριμένα:

“Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία” έχει τίτλο ανακοίνωση της ΔΟΕ με ημερομηνία 21 Φλεβάρη. Η αφορμή για την ανακοίνωση ήταν επερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τον Υπουργό Παιδείας για το πρόγραμμα: «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση», που πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήματα σχολείου της Ν. Φιλαδέλφειας και την απαίτησή του να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.

Η ΔΟΕ “Καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην εκπαιδευτική κοινότητα τις απαράδεκτες και φασιστικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στο παιδαγωγικό και διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών. Δηλώνει απερίφραστα ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν φοβάται ούτε υποτάσσεται. Οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να επιβάλλει ιδεολογική τρομοκρατία και να εμποτίσει το δημόσιο σχολείο με το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας θα πέσουν στο κενό. Οι εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο της χώρας είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν την παιδαγωγική τους ελευθερία αλλά και τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο λαός μας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Δηλώνει κατηγορηματικά ότι καμιά νομιμοποίηση δεν έχει η Χρυσή Αυγή και κάθε άλλος επίδοξος λογοκριτής να καθορίζει το περιεχόμενο των δράσεων μας στα σχολεία”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Το Σάββατο 2 Μάρτη στις 5μμ η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σύσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών για την 21Μ στα γραφεία της, Αιόλου 47, 5ος όροφος.