ΠΥΡΚΑΛ

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Πυρκάλ. Συγκεκριμένα πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας εδώ και 17 μέρες καθώς παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από δύο μήνες. Η Ε.Α μίλησε με τον Παναγιώτη Καινούργιο, εργαζόμενο στο εργοστάσιο της Πυρκάλ στον Υμηττό:

“Δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που προέκυψε τώρα. Για πάνω από τρία χρόνια πληρωνόμαστε σπασμωδικά και εποχικά, Πάσχα – Χριστούγεννα - Καλοκαίρι. Από τη μεριά της η διοίκηση και ο πρόεδρος από τη μια αναλαμβάνει την ευθύνη αλλά όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής, σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Το πάει σε προσωπικό επίπεδο ότι ο ίδιος προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί. Tώρα τελευταία μας είπε ότι δεν ασκούνε αυτοί διοίκηση αλλά είναι όλα στην αρμοδιότητα των υπουργείων Oικονομικών και Άμυνας. Όπως και να χει το ζήτημα είναι πολιτικό. Αυτό που προέχει είναι να ενωθούν οι κλάδοι σε έναν κοινό αγώνα διαρκείας. Δεν υπάρχει καμια άλλη λύση. Μια απεργία είναι μια απεργία, αλλά από κει και πέρα θέλει συνέχεια. Η ΓΣΕΕ είναι στον κόσμο της από ότι φαίνεται.

Στο δικό μας σωματείο οι αγωνιστικές δυνάμεις είχαν μια σημαντική επιτυχία στις εκλογές του σωματείου πριν λίγες μέρες. Με ενάμιση μήνα δράσης καταφέραμε να πάρουμε 3 έδρες στο ΔΣ και να σπάσει η αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ στο χώρο μας που μέχρι πριν ήταν κυρίαρχη. Αυτό δείχνει τη διάθεση του κόσμου ότι κάθε αριστερή και αγωνιστική πρόταση εκφράζεται στους χώρους δουλειάς, βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο. Με τους νέους συσχετισμούς αναμένεται να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις στο χώρο μας, αλλά το θέμα είναι να γενικευτούν και να συντονιστούν.”