Λιμάνια: ΣΤΟΠ στο ξεπούλημα!

Νέκρωσαν τα Λιμάνια όλης της χώρας την Τετάρτη 26/6 με τη συμμετοχή των εργαζομένων στη Στάση Εργασίας από τις 12 έως τις 7μμ που κήρυξαν η ΟΜΥΛΕ μαζί με τα σωματεία – μέλη της, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών – Εποπτών ΟΛΠ, απαιτώντας να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των Λιμανιών. Την ίδια ώρα έγινε συγκέντρωση στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιούνταν επίσκεψη του Προέδρου της COSCO Γουέι Τζιαφού, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Σαμαρά και παρασημοφορήθηκε από τον Βενιζέλο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Σκαραμαγκά, το Συνδικάτο Μετάλλου, την ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ το λόγο πήραν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση στο Λιμάνι άνοιξε με ομιλία του Γιώργου Γεωργακόπουλου πρόεδρου της ΟΜΥΛΕ που απάντησε στα ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν μεγαλειώδη επένδυση της Cosco. “Πουλήσανε την έτοιμη προβλήτα αξίας 300 εκατομμύρια ευρώ η οποία έγινε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, του ΟΛΠ και ανάγκασαν τον ΟΛΠ να φτιάξει μια καινούργια προβλήτα με δική του δαπάνη 190 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η δήθεν μεγάλη επένδυση που προσπαθούν να την πιστώσουν στην Cosco.

Τώρα η Cosco επιθυμεί να αγοράσει το σύνολο του Λιμανιού με την κυβέρνηση να θέτει μεσάζοντα έναν περιφερόμενο τσαρλατάνο πολιτευτή τον κ. Σταυρίδη (πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ). Μας λέγανε ότι τόσα χρόνια υπήρχε κρατικό μονοπώλειο και τώρα θέλουν να το μεταβάλουν σε ένα ιδιωτικό κινέζικο μονοπώλειο. Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε κομπάρσο της Cosco. Τωρα εγκαινιάζουν μια προβλήτα ΙΙΙ που δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν το 2015. Οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι είναι ανήσυχοι αλλα και ετοιμοπόλεμοι”.

Το πανώ που είχαν κρεμάσει οι εργαζόμενοι στα κάγκελα και έγραφε “Cosco- ΣΕΠ: Προς Νέα Μανωλάδα”, έδινε την καλύτερη απάντηση στα ψεύτικα προπαγανδιστικά τεχνάσματα της κυβέρνησης ότι το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας στην Cosco έφερε ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης στο Λιμάνι. Αντίθετα το μόνο που έφερε ήταν ο εργασιακός μεσαίωνας για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα φορολογικές ελαφρύνσεις για την Cosco η οποία τώρα ζητάει να μειωθεί το τίμημα του διαγωνισμού.

Ο Γουέι Τζ­ιαφού αφού δήλωσε “σίγουρος” ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει, μόλις γύρισε στην Κίνα, ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του λόγω των ζημιών που παρουσίασε την τελευταία διετία η Cosco.