Εφορίες: διήμερη απεργία

Σε διήμερη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών και των Εφοριών την Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28 Ιούνη. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Κεντρικό ζήτημα ήταν η αντίθεση στα νέα μέτρα «αναδιοργάνωσης» που ετοιμάζει το Υπουργείο με κλείσιμο Εφοριών, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και νέους φόρους για όλους μας.

Η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στις ΔΟΥ με ανακοίνωσή της που μοιράστηκε στις δύο συγκεντρώσεις τονίζει ότι οι αγώνες χρειάζονται συνέχεια με απεργιακές κινητοποιήσεις και όχι συμβολικές κινήσεις ή διαμαρτυρίες. Ένα κομμάτι της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Tο νέο οργανόγραμμα του υπ. Οικονομικών στα πλαίσια της «αναδιοργάνωσης» προβλέπει: Μείωση των οργανικών δομών κατά 49%. Την απόλυση  υπαλλήλων και τη μείωση τους σε 16.624 μέχρι τέλους του έτους. Την κατάργηση των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού σε 70 ακόμα Δ.Ο.Υ και την μεταφορά τους σε 50-55 εφορίες που τελικά θα παραμείνουν Πανελλαδικά».