Λευτεριά στον Ναζίρ

Ο Γκασεμί Ναζίρ, κάτοχος δελτίου πρόσφυγα για ανθρωπιστικούς λόγους δικάζεται την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής με προκλητικές κατηγορίες για “παράνομη διακίνηση προσώπων”. Την ίδια μέρα η ΚΕΕΡΦΑ καλεί συγκέντρωση στις 9πμ έξω από τα δικαστήρια Κομοτηνής.

Το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε η ΚΕΕΡΦΑ Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου αναφέρει: ”Με διαδικασίες εξπρές χωρίς μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν διακίνηση, του φόρτωσαν κατηγορίες ανυπόστατες. Ο Ναζίρ έχει συλληφθεί και κρατείται επί πέντε σχεδόν μήνες.

Ο Γκασεμί Ναζίρ αγωνίστηκε ως απεργός πείνας μαζί με άλλους δεκάδες πρόσφυγες για να υπάρξει ένα διαφορετικό καθεστώς αντιμετώπισης των αιτούντων ασύλου. Πήρε μέρος σε πολλές Πανεργατικές απεργίες με το μπλοκ της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

Από τότε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βελτιώνει την παροχή ασύλου αλλά η καταστρατήγηση έχει φτάσει σε παρανοϊκά επίπεδα με οικογένειες να έχουν πάρει άσυλο και οι σύζυγοι και τα παιδιά να παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα για να ζήσουν μαζί με την οικογένειά τους. H FRONTEX έχει άριστες επιδόσεις στην εξόντωση προσφύγων τόσο στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο με χιλιάδες νεκρούς, γυναίκες και παιδιά. Όσοι πρόσφυγες περάσουν τα σύνορα έχουν πλέον την περιποίηση των βασανιστών της ΕΛΑΣ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αντί απόδοσης ασύλου.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να συμπαρασταθούν απαιτώντας την αθώωση και άμεση απελευθέρωση του Γκασεμί Ναζίρ και να υπερασπίσουν το δικαίωμα στο άσυλο για κάθε κατατρεγμένο από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Αφγανιστάν, τη Μ. Ανατολή, την Αφρική”.