Η ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές

Τοπικές εκδηλώσεις και συνελεύσεις

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7, πλ. Χαλανδρίου, 7μμ

Ομιλητές: Αλέκος Βαρβέρης, σωματείο εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, Τάκης Ζώτος, δικηγόρος, Σ.Ε. ΚΕΕΡΦΑ, εκπρόσωπος των Ρομά

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7, Θεατράκι πλατεία Ν. Ηρακλείου, 7μμ,

Ομιλητές: Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος, Πέτρος Κωνσταντίνου, ΚΕΕΡΦΑ, Κώστας Παπαδάκης, ΚΕΔΔΕ

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: “Νεοναζί το Ολοκαύτωμα της μνήμης”

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ – ΚΟΛΩΝΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7 πλατεία Αγ. Γεωργίου (Ακαδημία Πλάτωνος) 7.30μμ

Ομιλητές: Νάσος Μπράτσος - δημοσιογράφος ΕΡΤ, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΣΥ

Γεωργία Μαυραγάννη - Εκπαιδευτικός, Ηθοποιός θέατρο Εμπρός, Μουσάραφ Μουχαμάντ, μπαγκλαντεσιανό επιμελητήριο, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος ΚΕΕΡΦΑ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΓΚΥΖΗ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7 πλατεία Πανόρμου, 7.30μμ

Τάκης Ζώτος, δικηγόρος, Σ.Ε. ΚΕΕΡΦΑ, Ίλσα Μανέ, Σύλλογος Αλβανών Φοιτητών, Κώστας Καταραχιάς Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Αγ. Σάββα

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7 πλατεία Ιλίου, 7μμ

Ομιλητές: Διονύσης Βάσσης, ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Γιάννης Σηφακάκης, ΚΕΕΡΦΑ, Ιμράν Σουχίλ, Πακιστανική Κοινότητα

Ν. ΙΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7 6.30μμ πλ. Σημηριώτη Διαδήλωση

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7, 7μμ πλατεία έναντι ΗΣΑΠ

Πέτρος Κωνσταντίνου ΚΕΕΡΦΑ, Τζαβέντ Ασλάμ, Ένωση Μεταναστών Εργατών

Εμυ Τζίβα Σ.Ε. ΚΕΕΡΦΑ, Κώστας Βαξεβάνης, Δημοσιογράφος

ΠΑΓΚΡΑΤΙ -ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7, Ταπητουργείο 7μμ

Ομιλητές: Γιώργος Τσιρώνης, ΔΣ ΟΕΝΓΕ, Αριφούρ Ραχμάν, Κοινότητα Μπαγκλαντές

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΤΡΙΤΗ 16/7, πλατεία Δαβάκη, 7.30μμ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7 πλατεία Γαρδένια, 7.30μμ

Ομιλητές: Νίκη Αργύρη, ΣΕ ΚΕΕΡΦΑ, Έντι Τοπιάνα, μετανάστης από την Αλβανία


Συνεχίζεται και αυτή τη εβδομάδα ο γύρος των εκδηλώσεων- συνελεύσεων της ΚΕΕΡΦΑ. Σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται συζητιέται η πρόταση της ΚΕΕΡΦΑ για ένα “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του κινήματος” και ταυτόχρονα το Διεθνές Διήμερο που οργανώνει στις 5-6 Οκτώβρη.

Την Πέμπτη 27 Ιούνη έγινε ανοιχτή εκδήλωση στο Θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη. «Ομιλητές ήταν ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την ΚΕΕΡΦΑ και ο Νικόδημος Κίνουα από την οργάνωση ASANTE”, μας είπε ο Βαγγέλης Τριμπόνιας.

«Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε όλη την πορεία που έχει ακολουθήσει το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα εδώ και ένα χρόνο, που ανάγκασε την τρικομματική να συζητά για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλά και για το νέο νόμο για την ιθαγένεια που παραμένει στα λόγια. Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση μίας συντρόφισσας από τον Αγ. Παντελεήμονα η οποία τόνισε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στη γειτονιά, τα φασιστικά συνθήματα έχουν σβηστεί και με εξαίρεση την παιδική χαρά που είναι ακόμα κλειστή, τα πράγματα δείχνουν ότι οι φασίστες δεν είναι ανίκητοι».

Συνδικάτα

Την ίδια μέρα εκδήλωση έγινε στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό. Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Γαρδικλής από το σωματείο εργαζομένων του Ασκληπιείου και ο Μάνος Νικολάου από την ΚΕΕΡΦΑ. «Οι ομιλητές μίλησαν για τα αιτήματα του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος και τόνισαν την ανάγκη σε αυτή τη μάχη να μπουν μπροστά τα συνδικάτα για να οργανώσουν όλη την εργατική τάξη», μας είπε η Μελίνα Παπαγεωργίου. «Αμέσως μετά ακολούθησαν οι τοποθετήσεις. Ένας μαθητής τόνισε ότι οι μετανάστες δεν φταίνε για την κρίση, ότι ήρθαν για ένα καλύτερο μέλλον και το θέμα είναι το πώς τους αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία. Ακολούθησε βιντεοπροβολή από τη Μανωλάδα και μια μικρή συναυλία από τον Περικλή Λωρίδα».

Επίσης την Πέμπτη 27/6 εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ έγινε στο Πάρκο ΤΥΠΕΤ στα Βριλήσσια με ομιλητές τον Γιώργο Τσιρώνη από το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, τον Σπύρο Κότσια από τη Συντονιστική της ΚΕΕΡΦΑ και τον Θέμη Συμβουλόπουλο απεργό από την ΕΡΤ. «Το γενικό συμπέρασμα που βγήκε από αυτή την εκδήλωση ήταν ότι ο Σαμαράς και η Χρυσή Αυγή προσπαθούν να κλείσουν την ΕΡΤ και οι εργάτες της Μανωλάδας δείχνουν το δρόμο του αγώνα για όλους τους εργάτες», μας είπε η Ελίζα Κρικώνη. «Ηταν πολύ καλό ότι η συζήτηση και η βιντεοπροβολή έγινε σε ανοιχτό χώρο και έτσι το μήνυμα της πάλης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό πέρασε σε πολύ κόσμο που έφτασε από το σημείο της εκδήλωσης».