Ίλιον: Κινητοποίηση ενάντια στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων

Κινητοποίηση ενάντια στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζόμενων οργάνωσε η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ των περιοχών Ιλίου-Πετρούπολης-Καματερού και Αγίων Αναργύρων το Σάββατο 29 Ιούνη.

Με απόφαση της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Αρχής Ιλίου υπήρξε παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το πρωί του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής με δικαιολογία την φιέστα με την ονομασία «Ίλιον, Φιλόξενη Πόλη –Φωτεινή Νύχτα» ως μεταφορά του ευρωπαϊκού θεσμού «Λευκή Νύχτα».

Η ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής που μοιράστηκε μαζικά αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λευκή Νύχτα» είναι το όνομα της “δράσης” που οργανώνει η διοίκηση του Δήμου Ιλίου για το Σαββατόβραδο της 29ης Ιούνη. Με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ θα οργανωθούν εκθέσεις βιβλίου, μουσικές συναυλίες και άλλα πολλά. Ο Δούρειος Ίππος στήθηκε καλά για να μπει το κερασάκι στην τούρτα: τα εμπορικά καταστήματα της πόλης ανοιχτά από τις 7μ.μ. του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής! Ο δήμος Ιλίου καταργεί μετά μουσικής και με την «ευλογία» της ΕΕ την κυριακάτικη αργία. Οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν νυχτοκάματο και Κυριακή.

Αλήθεια, οι υπάλληλοι στα καταστήματα του δήμου μας θα πληρωθούν νυχτερινό και την προσαύξηση της Κυριακής;

Αλήθεια, η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι αυτό που ο δήμαρχος του δήμου μας βλέπει ως επιτακτική ανάγκη; Φαίνεται πως αποφάσισαν η ανάπτυξη στην πόλη μας θα ξεκινήσει μαύρα μεσάνυχτα! Ή μήπως αυτό προμηνύει κάτι άλλο;».

Μιχάλης Βερβέρης