Να αποφυλακιστεί τώρα ο Κ. Σακκάς

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο απεργός πείνας, Κώστας Σακκάς, που συνελήφθη πριν 30 μήνες και κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παραμένει προφυλακισμένος άδικα αφού το ανώτατο όριο κράτησης για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι οι 18 μήνες! Το Συμβούλιο Εφετών την Τρίτη 25 Ιούλη επικύρωσε την απόφαση να παραταθεί η κράτησή του στους 36 μήνες, πέρα δηλαδή και από το όριο των 30 μηνών που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις.

Από την άλλη μεριά, απλώνεται η συμπαράσταση και η απαίτηση να αφεθεί ελεύθερος. Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα το Σάββατο 29 Ιούνη, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωσή του μετά από πρόταση του Μπάμπη Κουρουνδή και της Αρετής Σκουνάκη, των εκλεγμένων με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Την άμεση απελευθέρωση του Κώστα Σακκά απαιτεί με ανακοίνωση της και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ένα μέρος της ανακοίνωσης: «Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διανύοντας σήμερα την 23η μέρα απεργίας πείνας (σ.σ την Τετάρτη 26/6) με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του, και είναι πλέον εμφανείς οι επιπτώσεις στην υγεία του, με κίνδυνο μόνιμων βλαβών. Είναι προφανές ότι τα κίνητρα της αδικαιολόγητης και παράνομης κράτησής του είναι πολιτικά και έχουν στόχο να εκφοβίσουν όλους όσους αντιστέκονται, όλους όσους έχουν ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με το αστικό κράτος.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά για να επιβάλουν τις μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης, των απολύσεων και του ξεπουλήματος των πάντων, στόχοι που μόνο με αυταρχισμό και πλήρη κατάρρευση ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων μπορούν να επιτευχθούν. Μόνο το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα μπορεί να τους σταματήσει - και έτσι θα γίνει! Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά!».