ΕΥΑΘ Διήμερο για το νερό

Διήμερο για το νερό διοργάνωσε το Συντονιστικό πολιτών και φορέων “SOSτε το νερό» και οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ στις 27/28 Ιούνη στην Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη οργανώθηκε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και διαδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Η πορεία κατέληξε έξω από την ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και ακολούθησε συναυλία αλληλεγγύης. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε από το πρωί κατάληψη στο κτίριο της ΕΥΑΘ και στις 12:00 το μεσημέρι έγινε παρέμβαση των εργαζομένων της εταιρίας και φορέων της πόλης, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της, στη γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ.

Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ αποτελεί ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Η μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του νερού είναι κομμάτι της μάχης που δίνει εδώ και τέσσερα χρόνια η εργατική τάξη ενάντια στις επιθέσεις της τρόικας και του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, μαζί με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ (ΟΛΘ, ΔΕΗ κλπ) αλλά και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στους δήμους μπορούν να αποτρέψουν τις ιδιωτικοποιήσεις είτε αφορούν το νερό, το ρεύμα, το λιμάνι, είτε τα νοσοκομεία. Μια μεγάλη κοινή απεργία όλων αυτών των εργαζόμενων έχει πολλαπλάσια δύναμη από κάθε δημοψήφισμα. Άλλωστε οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ έχουν ματαιώσει μέχρι τώρα όλες τις προηγούμενες απόπειρες ιδιωτικοποίησης.