Εργατικό κίνημα
Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης: Παλεύουμε μαζί - Γιορτάζουμε μαζί

Με μια μεγάλη γιορτή, εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων, κλείνει το 2014 για την  Εργατική Αλληλεγγύη και όλες οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων ετοιμάζονται για μια δυνατή συναυλία με τους

\r\n

Penny Dreadfull (Γιάννης Καλιφατίδης:κιθάρα, φωνή -Πάνος Μπόμπολας:μπάσο -Νίκος Παναγιώτου:τύμπανα -Διονύσης Τελιόπουλος:κιθάρα)

\r\n
\r\n
Illegal Operation (Μανωλης Αγγελάκης:κιθαρα, φωνή -Σταθης Ιωάννου:κιθαρα -Κώστας Καταληματίας:μπάσο -Μαριος Σαρακηνός:τύμπανα-Γιώργος Τσαλκίδης:πλήκτρα, κιθαρα, τρομπόνι).  
\r\n
Μαζί τους στη σκηνή θα ανέβει ο Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K)
\r\n
Ενώ θα έχουμε μαζί μας και τον Adrew Banner, τον DJ που έχει ανοίξει μουσικά όλα τα κεντρικά ραντεβού του αντιφασιστικού κινήματος και στις 19 Γενάρη 2013 και στις 22 Μάρτη 2014. 
\r\n
Οι πόρτες ανοίγουν στις 8μμ, η τιμή εισόδου και ενίσχυσης είναι στα 10 ευρώ με φαγητό και ποτό.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n

“Οι πιο αλληλέγγυοι από τους αλληλέγγυους”

\r\n
\r\n
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, αγωνιζόμαστε στους δρόμους. Μέσα σε αυτές τις μάχες γνωριστήκαμε καλύτερα.
\r\n
 
\r\n
Είδαμε δίπλα μας όλον αυτό τον καιρό χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες αλληλέγγυους. Οι πιο αλληλέγγυοι από τους αλληλέγγυους είναι οι άνθρωποι της Εργατικής Αλληλεγγύης. Είναι δίπλα μας, μαζί μας, και εμείς μαζί τους στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν φέτος, στις δίκες που φάγανε για χάρη μας λέγοντας την αλήθεια. 
\r\n
 
\r\n
Γι\' αυτό πρέπει στις 20 Δεκέμβρη να είμαστε όλοι στο Ρομάντσο, όχι μόνο για να γλεντήσουμε και να ξεχαστούμε, αλλά για να δώσουμε έναν όρκο τιμής ότι δεν θα σταματήσουμε αν δεν αλλάξουμε αυτή την κυβέρνηση, αν δεν αλλάξουμε τη ρότα που μας έχουν βάλει και δεν πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Στις 19 Δεκέμβρη έχουμε συνεστίαση στην ταβέρνα Ηλίας στο Χαλάνδρι για να δώσουμε και εμείς το δικό μας όρκο τιμής ότι συνεχίζουμε μέχρι να μπούμε στο ραδιομέγαρο. 
\r\n
 
\r\n
Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n

“Σε έναν ιστορικό χώρο”

\r\n
\r\n
H Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης γίνεται σε έναν ιστορικό χώρο, σε ένα πολύ παλιό λιθογραφείο, στο Ρομάντσο. Μέσα εκεί οι εργάτες είχαν πάρα πολύ ισχυρό συνδικαλισμό. Είχαν καταφέρει πολύ μεγάλες νίκες στη μεταπολίτευση και μετά.
\r\n
 
\r\n
Αποκτήσανε συλλογικές συμβάσεις και ωράρια. Σε αυτό το χώρο κάνει πάρτυ η Εργατική Αλληλεγγύη, η εφημερίδα που εκπροσωπεί τους αγώνες του σήμερα. Στις 20 Δεκέμβρη να είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε την εφημερίδα που μας στηρίζει στους αγώνες μας. 
\r\n
 
\r\n
Μήτσος Αργυροκαστρίτης, εργαζόμενος στη Βιβλιοσυνεργατική
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n

“Ενώνουμε τη φωνή μας”

\r\n
\r\n
Προσπαθούμε μέσα από την μουσική μας να συμμετέχουμε και να δίνουμε την δική μας απάντηση σε πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, γι’αυτό το λόγο έχουμε κατά καιρούς παίξει σε αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά φεστιβάλ.
\r\n
 
\r\n
Έχουμε συμβάλει στο Καράβι για την Γάζα, έχουμε παίξει σε φυλακές, για τους απολυμένους του Μετρόπολις, για τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπεριπολίας στο Σπόρτινγκ και σε άλλα πολλά. Έχουμε κατα καιρούς στηρίξει το ΣΕΚ και όποτε μπορούμε θα το κάνουμε. Μουσική και κόσμος γινόμαστε ένα, ενώνουμε την φωνή μας, στεκόμαστε όρθιοι, συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε. 
\r\n
 
\r\n
Γιώργος Τσαλκίδης, πλήκτρα, κιθαρα, τρομπόνι, Illegal Operation
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n

“Να την απλώσουμε παντού” 

\r\n
\r\n
Ήμουνα ανάμεσα στους προσαχθέντες από την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τον Νίκο Ρωμανό. Ήμουνα μέσα στη ΓΑΔΑ 5-6 ώρες υπό κράτηση μέχρι να μας αφήσουν να φύγουμε.
\r\n
 
\r\n
Το καλύτερο όμως, η κορυφαία στιγμή για μένα από όλο αυτό, ήταν όταν έβγαινα από τη ΓΑΔΑ που σύντροφοί μου από την Εργατική Αλληλεγγύη με περίμεναν απ\' έξω με χειροκροτήματα, συνθήματα και αγκαλιές. Πραγματικά ένιωσα υπερήφανος που είμαι ΣΕΚίτης. Πραγματικά αξίζει να στηρίξουμε την Εργατική Αλληλεγγύη και το ΣΕΚ. Όλοι στη Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης στις 20 Δεκέμβρη. Για να τη μεγαλώσουμε, να τη στηρίξουμε και να την απλώσουμε παντού. Για να φτάσει στα πέρατα της εργατικής τάξης.
\r\n
 
\r\n
Αντώνης Φώσκολος, εργαζόμενος στο ΥΠ.ΠΟ
\r\n

“Θα είμαστε όλοι εκεί”

\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
Πρέπει να ενισχύσουμε οικονομικά την Εργατική Αλληλεγγύη, την εφημερίδα του ΣΕΚ, την εφημερίδα μας. Η Ε.Α. είναι η εφημερίδα της εργατικής τάξης που στέκεται αλληλέγγυα με τους εργαζόμενους και τους απεργούς, με τους μετανάστες και τη νεολαία και γι\' αυτό το λόγο: Θά\'μαστε όλοι στη Γιορτή της Εργατική Αλληλεγγύης.
\r\n
 
\r\n
Ευγενία Ποντικού, φοιτήτρια Καλών Τεχνών
\r\n