Εργατικό κίνημα
Στις εκλογές των ΕΛΜΕ - ψηφίζουμε Παρεμβάσεις

Ξεκίνησαν οι εκλογές στις ΕΛΜΕ πανελλαδικά για νέα Διοικητικά Συμβούλια, ενώ προηγούνται οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις όπου κατατίθενται τα τελικά ψηφοδέλτια των παρατάξεων.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Ανακοίνωση για τις εκλογές κυκλοφορεί η «Τάξη μας», το δίκτυο των αντικαπιταλιστών εκπαιδευτικών που συμμετέχει στις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις. 
\r\n
 
\r\n
Η ανακοίνωση αρχικά εξηγεί τη σημασία των εκλογών: « Οι εκλογές στις ΕΛΜΕ γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τους εργαζόμενους συνολικά αλλά και για το εκπαιδευτικό κίνημα. Έχουμε μπροστά μας μια κυβέρνηση που καταρρέει μέρα με την ημέρα και χρειάζεται να της δώσει το εργατικό κίνημα το αποφασιστικό χτύπημα για να τελειώνουμε με τους Σαμαροβενιζέλους και την πολιτική τους. Και αυτό το χτύπημα μόνο το εργατικό κίνημα μπορεί να το δώσει με απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας».
\r\n
 
\r\n
Προσθέτει ότι: «Στην Παιδεία οι επιθέσεις έχουν δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες. Οι διαθέσιμοι συνάδελφοι ενάμιση χρόνο μετά παραμένουν έξω από τα σχολεία και οδεύουν προς απόλυση για να ικανοποιηθεί ο στόχος των 6.500 απολύσεων μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Η τράπεζα θεμάτων και το νέο Λύκειο, εκτίναξε τα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών μας. Στα πανεπιστήμια οι Φορτσάκηδες προσπαθούν με τα ΜΑΤ και τη βία να διαλύσουν το φοιτητικό κίνημα για να επιβάλλουν τις ιδιωτικοποιήσεις».
\r\n
 
\r\n
Και παρακάτω τονίζει: «Οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις ήταν η δύναμη που όλη την προηγούμενη χρονιά στήριξε αταλάντευτα την προοπτική κλιμάκωσης του απεργιακού κινήματος στην εκπαίδευση. Πρωτοστάτησαν στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, το νέο Λύκειο, για να ξαναγυρίσουν οι συνάδελφοι των ΕΠΑΛ, αλλά και στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
\r\n
 
\r\n
Η στήριξη των ψηφοδελτίων των Παρεμβάσεων δεν είναι μόνο για τις μάχες που δώσαμε και χρειάζεται να δώσουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της. Είναι πολύ περισσότερο για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για να επιβάλλουμε ότι η αλλαγή της κυβέρνησης θα σημάνει και το ξήλωμα όλων των αντιδραστικών νόμων των μνημονίων. Για να ξαναγυρίσουν στα σχολεία οι συνάδελφοι, να κερδίσουμε αυξήσεις χωρίς αναμονή για τις “ρήτρες ανάπτυξης”, να καταργηθεί η αξιολόγηση και όχι να γίνει με άλλα κριτήρια. Για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, τον εργατικό έλεγχο παντού». Ολόκληρη την ανακοίνωση, διαβάστε στο μπλογκ i-taksi-mas.blogspot.gr. 
\r\n
 
\r\n
\r\n

Συνελεύσεις και εκλογές 

\r\n
\r\n
ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογές στις 15/12
\r\n
Α’΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Εκλογές στις 17/12
\r\n
Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας: Συνέλευση στις 16/12 και εκλογές στις 17/12
\r\n
Ε’΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Συνέλευση στις 16/12 
\r\n
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφειρίου-Φυλής: Συνέλευση στις 16/12 και εκλογές στις 18/12
\r\n
ΕΛΜΕ Α’ Δυτικής Aττικής (Περιστέρι): Συνέλευση στις 17/12 και εκλογές στις 22/12
\r\n
ΕΛΜΕ Β’΄ Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω): Εκλογές στις 11/12
\r\n
ΕΛΜΕ Γ’΄ Δυτικής Αττικής (Ίλιον-Πετρούπολη): Συνέλευση στις 17/12 και εκλογές στις 22/12
\r\n
ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Εκλογές στις 10/12
\r\n