Εργατικό κίνημα
Συνεχίζουν οι καθαρίστριες

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στην διαδήλωση 6/12

Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που παραμένουν για περίπου 220 μέρες στο Κέντρο Αγώνα στην οδό Καραγιώργη Σερβίας. Η απόφασή τους πάρθηκε σε συνέλευση που έγινε την Κυριακή 7/12, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό. 

\r\n
\r\n
Συνεχίζουν τον αγώνα τους για να επαναπροσληφθούν παρά την τελική δημοσίευση των πινάκων του ΑΣΕΠ που στην ουσία οδηγεί σε οριστική απόλυση 190 από τις Καθαρίστριες αφού δεν τους δόθηκε ούτε καν η δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.
\r\n
 
\r\n
Η εκδίκαση της Έφεσης για την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα θυμίζουμε ότι έχει οριστεί για τις 25 Φλεβάρη του 2015. Η Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στις Εφορίες και το Υπουργείο Οικονομικών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) σε ανακοίνωσή της τονίζει «ότι πρέπει να ακυρωθούν οι οριστικές απολύσεις των καθαριστριών». 
\r\n
 
\r\n
H Δήμητρα Μανώλη μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στον προϋπολογισμό έξω από τη Βουλή: «Σήμερα είμαστε εδώ μαζί με άλλους εργαζόμενους να διαδηλώσουμε για τον προϋπολογισμό. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πλέον να μας κυβερνάνε. Εμείς αυτές τις μέρες μάθαμε ότι λήγει η διαθεσιμότητα των καθαριστριών, ότι οδηγούμαστε τον επόμενο μήνα σε απολύσεις. Είχαμε σήμερα Γενική Συνέλευση, αποφασίσαμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα πολύ πιο δυναμικά. Θα είμαστε εκεί, θα είμαστε μπροστά τους και ελπίζουμε ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές».
\r\n