Εργατικό κίνημα
Αποχή δικηγόρων

Αποχή διαρκείας ξεκίνησαν οι Δικηγόροι την Δευτέρα 8 Νοέμβρη ενάντια στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας μετά και το πανελλαδικό δημοψήφισμα στους Δικηγορικούς Συλλόγους που απέδειξε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντίθετη.
\r\n
 
\r\n
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης μας είπε: «Σε αποχή είχαμε προχωρήσει από τις 25 Νοέμβρη έως τις 5 Δεκέμβρη, ενώ στις 2-3 Δεκέμβρη έγινε το δημοψήφισμα. Αρχικά το δημοψήφισμα ήταν μια προσπάθεια του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας να αποτρέψει την κινητοποίηση. Τους γύρισε όμως μπούμερανγκ. Οι δικηγόροι αποφάσισαν με μεγάλα ποσοστά ότι είναι ενάντια στον νέο Κώδικα και ότι προχωρούν σε αποχή διαρκείας. Έπεσε και ο μύθος που καλλιεργούσαν τόσα χρόνια τα ΔΣ ότι οι δικηγόροι της Αθήνας δεν συμφωνούν με την αποχή διαρκείας ή άλλες μορφές κινητοποιήσεων σε σχέση με τους δικηγόρους της επαρχίας. 
\r\n
 
\r\n
Υπήρχαν τα ίδια ποσοστά συμμετοχής και στην Αθήνα. Από τη δική μας μεριά καλούσαμε να ψηφίσει ο κόσμος όχι στον νέο κώδικα και να υποστηρίξει την αποχή. Η θέση μας όμως είναι ότι για να οργανωθούμε χρειαζόμαστε ζωντανές διαδικασίες συνελεύσεων και όχι κάλπες. Στο δημοψήφισμα κάναμε παρέμβαση, έχουμε μαζέψει μέχρι τώρα 2000 υπογραφές για συνέλευση, ενώ την Δευτέρα 8/12 έγινε μια πρώτη προσπάθεια για την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα». 
\r\n
 
\r\n
Σε κείμενο του ο Κώστας Παπαδάκης, επίσης μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων αναφέρει «η οργή των δικηγόρων μετέτρεψε το δημοψήφισμα σε μπούμερανγκ ενάντια στους νεκροθάφτες των αγώνων τους». Ολόκληρο το κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμο www.antarsya.gr /node/2622.