Εργατικό κίνημα
Πανεργατική απεργία όχι αναμονή

Διαδήλωση για την Υγεία, Δυτική Αθήνα, 4/12

Χωρίς απόφαση για νέα απεργιακή κινητοποίηση κατέληξε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 9/12. Η τριτοβάθμια συνδικαλιστική ομοσπονδία περιορίστηκε στην επαναδιατύπωση της απόφασης του γενικού συμβουλίου για πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας, όταν και αν η κυβέρνηση ανακοινώσει νέα μέτρα. Σε σύσκεψη ομοσπονδιών και διαθέσιμων καλεί την Πέμπτη στις 12μες, στα γραφεία της.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Από την μεριά των Παρεμβάσεων στην ΑΔΕΔΥ και μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή δεκάδων μελών της, την προηγούμενη ημέρα, προτάθηκε η κατεύθυνση για γενικές συνελεύσεις σε όλους τους εργατικούς χώρους αυτή τη βδομάδα, προκήρυξη 48ωρης απεργίας στις 16 και 17 Δεκέμβρη και νέο γύρο γενικών συνελεύσεων για κλιμάκωση του αγώνα αμέσως μετά. Παρά την άρνηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας για απεργιακή κλιμάκωση, με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προγραμματίζεται σύσκεψη, την Δευτέρα 15/12, για το συντονισμό και την οργάνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Θα προηγηθεί συνάντηση του Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, την Πέμπτη 11/12, στις 6μμ στο ΕΚΑ, για να συζητηθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες δράσης, με βάση τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
\r\n
 
\r\n
“Δεν είναι ώρα για να αναστείλουμε τους αγώνες, είναι ώρα να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να εξασφαλίσουμε ότι θα στείλουμε τη συγκυβέρνηση στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας” αναφέρει  σε ανακοίνωσή της και το αντικαπιταλιστικό δίκτυο των υγειονομικών, Νυστέρι. “Τώρα χρειάζεται από την μεριά των συνδικάτων και ιδιαίτερα της ΑΔΕΔΥ να υλοποιήσει την πρόταση για 48ωρη απεργία μην περιμένοντας το πότε θα έρθουν να ψηφιστούνε τα μέτρα και το μνημόνιο, ούτε ελπίζοντας στους βουλευτές και στην επιλογή που θα κάνουνε στις ψηφοφορίες” συνεχίζει.
\r\n