Πολιτισμός
Πολιτιστικά δρώμενα: Θέατρο

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή 12/12 με δυο παραστάσεις, η μία στις 9.15μμ και η άλλη μεταμεσονύχτια (12.00), η παράσταση που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μαρκησίου Ντε Σαντ “Η Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ”. 
\r\n
 
\r\n
Το μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1795 και αποτελεί σκανδαλώδη παρωδία των παιδαγωγικών μυθιστορημάτων που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γαλλία του 18ου αιώνα, αναφέρεται στην αποπλάνηση της νεαρής Ευγενίας από τον ακόλαστο Ντολμανσέ και την μύησή της στη φιλοσοφία και τις πρακτικές ενός ακραίου ηδονισμού. Ο Μαρκήσιος, αν και φαίνεται να μάχεται την παραδοσιακή ηθική, τις αξίες, τον τρόπο ζωής, την κατανόηση του κόσμου, της κοινωνίας και του σώματός μας, επιδίωκε να ενταχθεί στην λογοτεχνική παράδοση, την λογοτεχνική ιστορία της χώρας του και του δυτικού κόσμου. 
\r\n
“Και εδώ, όπως και στα άλλα έργα που έγραψε εκείνη την περίοδο, ακουμπάει τα όρια της πορνογραφίας, ωστόσο η γλώσσα του είναι μια γλώσσα καθωσπρέπει. Η χρήση της τόσο αστικής γλώσσας με τέτοιο προβοκατόρικο τρόπο είναι που δημιουργεί την μαύρη κωμωδία”, εξηγεί μιλώντας στην Ε.Α. ο Αλέξανδρος Μαρτζούκος.
\r\n
 
\r\n
Στην παράσταση που ανεβαίνει σε μετάφραση και ελεύθερη θεατρική διασκευή του Ηρακλή Δ. Λογοθέτη και σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαθεοδώρου, το σκηνικό και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Μαρία Δαμίρη, τη μουσική ο Σάκης Τσιλίκης και τους φωτισμούς ο Κώστας Ευφροσύνης, ενώ τους ρόλους κρατάνε οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Μαρτζούκος, Δήμητρα Μπουρνελέ, Κυριακή Υψηλάντη, Ιουλία Φάλια, Νέστορας Αυχιανές και Στέλιος Βέργος.
\r\n

INFO

\r\n
\r\n
Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ. κρατήσεων 210- 3425170 και 6976-907589. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ, φοιτητικό- άνεργοι 8 ευρώ. Γενική είσοδος μεταμεσονύκτιας παράστασης 8 ευρώ.