Αντιφασιστικό κίνημα
Εξορμήσεις ΚΕΕΡΦΑ

Δεκέμβρης αντιφασιστικών εξορμήσεων έχει ξεκινήσει σε γειτονιές, χώρους εργασίας και χώρους εκπαίδευσης, με τα ψηφίσματα που απαιτούν το ξεκίνημα της δίκης και την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να συναντάνε μαζική υποστήριξη.

\r\n
\r\n
“Tην περασμένη Πέμπτη είχαμε την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΣΤ\' ΕΛΜΕ. Δίπλα στα άλλα ζητήματα, η συζήτηση άνοιξε πλατιά μέσα στην συνέλευση για την ανάγκη να καταδικαστούν οι νεοναζί και ότι αυτό θα το πετύχει μόνο ένα δυνατό κίνημα” μας μεταφέρει ο Γιώργος Τσαμούρης από του Ζωγράφου. “Στη συνέλευση εγκρίθηκαν το ψήφισμα της ΚΕΕΡΦΑ που ζητάει την καταδίκη των νεοναζί, το ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης ενάντια στο Νίκο Βούλτσο, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ στο Παγκράτι την προηγούμενη βδομάδα (σελ. 4), καθώς και το ψήφισμα συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό. Στη συνέλευση μοιράστηκε η προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ, δόθηκαν 5 ημερολόγια και μαζεύτηκε οικονομική ενίσχυση”.
\r\n
 
\r\n
“Στην Κυψέλη έγινε σύσκεψη του συντονιστικού της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ που αποφάσισε δράσεις στη γειτονιά ξεκινώντας από το επόμενο Σάββατο 13 Δεκέμβρη” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιάννης Κούβαρης. “Η κινητοποίηση, στην οποία θα συμμετάσχουν ντόπιοι και μετανάστες θα περιλαμβάνει μικροφωνική, μαζικό μοίρασμα υλικού, έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων και τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, ενώ θα εκτεθούν και έργα της Εύας Μπέη. Είναι η δική μας απάντηση στην πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να επανεμφανιστούν μετά από καιρό στην γειτονιά”.
\r\n
 
\r\n
“Στις 20 Δεκέμβρη, η τοπική ΚΕΕΡΦΑ μαζί με μετανάστες της Ένωσης Μεταναστών Εργατών από το Μπαγκλαντές, θα κάνουμε μια μεγάλη αντιφασιστική εξόρμηση στην λαϊκή αγορά των Εξαρχείων” μας λέει η Μαρία Γρυσμπολάκη. “Θέλουμε να καλέσουμε όλον τον κόσμο της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ, όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενες εξορμήσεις να συμμετάσχουν με όποιον τρόπο μπορούν σε αυτήν την κινητοποίηση. Ήδη φωτογράφοι μας έχουν αφήσει τα τηλέφωνά τους προκειμένου να διαθέσουν υλικό για μια έκθεση”.
\r\n
 
\r\n
Ψηφίσματα που απαιτούν την καταδίκη της Χ.Α., την προηγούμενη βδομάδα πήραν η Α’ και η ΣΤ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, το Σωματείο εργαζομένων Αγλαΐα Κυριακού και η ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας.
\r\n

\r\n
\r\n
\r\n
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12
\r\n
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
\r\n
Π. Τσαλδάρη, 6μμ
\r\n
 
\r\n
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12
\r\n
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
\r\n
πλ. Γαρδένιας, 11πμ
\r\n
ΚΥΨΕΛΗ
\r\n
Φωκίωνος Νέγρη, 11πμ
\r\n
ΠΑΓΚΡΑΤΙ
\r\n
Υμηττού (Συντριβάνι), 11πμ
\r\n
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
\r\n
πλ. Ελευθερίας 11πμ
\r\n
(θα ακολουθήσει πικετοφορία στη Νίκαια)
\r\n
ΑΙΓΑΛΕΩ
\r\n
πλ Εσταυρωμένου, 11πμ
\r\n
ΙΛΙΟΝ
\r\n
πλ. Ιλίου, 11πμ
\r\n
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
\r\n
πλ. Μερκούρη, 12μες
\r\n
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
\r\n
Νομαρχία, 11πμ
\r\n
ΤΡΙΤΗ 16/12
\r\n
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
\r\n
Λιοντάρια, 6μμ
\r\n
ΠΕΜΠΤΗ 18/12
\r\n
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
\r\n
Δημαρχείο, 6μμ
\r\n
ΠΑΤΡΑ
\r\n
Πλ. Όλγας, 6μμ
\r\n
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12
\r\n
ΕΞΑΡΧΕΙΑ
\r\n
Καλλιδρομίου-Λαϊκή, 11πμ
\r\n
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
\r\n
Σωτήρος, 10πμ
\r\n
Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
\r\n
πλ. Πατριάρχου, 11πμ
\r\n
ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
\r\n
Ακαδημία Πλάτωνος, 11πμ
\r\n
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
\r\n
ΗΣΑΠ, 11πμ
\r\n
ΞΑΝΘΗ
\r\n
Κεντρική Πλατεία, 11πμ
\r\n
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
\r\n
πλ. Κύπρου, 11πμ
\r\n
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12
\r\n
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
\r\n
πλ Χαλανδρίου, 11πμ
\r\n
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
\r\n
πλ. Άνω Λιοσίων
\r\n
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
\r\n
Άγαλμα Λαμπράκη, 11πμ
\r\n
\r\n

Εξορμήσεις στις σχολές

\r\n
\r\n
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12
\r\n
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, 12μες
\r\n
ΤΡΙΤΗ 16/12
\r\n
ΦΛΣ, 11πμ
\r\n
ΑΣΚΤ, 1μμ
\r\n
ΠΕΜΠΤΗ 18/12
\r\n
ΠΑΝΤΕΙΟ, 11πμ
\r\n
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, 12μες
\r\n