Εργατικό κίνημα
ΕΛΤΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε εξόρμηση για την πανεργατική απεργία στα ΕΛΤΑ Σταυρούπολης. Ο κόσμος ήταν σε αναταραχή, γιατί είχαν ενημερωθεί για το νέο σχεδιασμό των τομέων διανομής της διοίκησης. Ήταν σαφές σε όλους, ότι με το νέο σχεδιασμό θα χτυπηθούν περισσότερο οι διανομείς αλλά κι ότι είναι ένα ακόμα βήμα στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ. Συζητούσαν πως θα αντιδράσουν (κάποιοι πρότειναν άμεσα κατάληψη), πως θα οργανώσουν την απεργία τους. Αποφάσισαν για την απεργιακή περιφρούρηση και τη συμμετοχή στην Πανεργατική.
\r\n
 
\r\n
Πράγματι την επόμενη στις 27 Νοέμβρη, είχαν ποσοστό μεγαλύτερο από 80% και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία. Ο πρόεδρος του σωματείου Παν. Παπαδωρόθεος μας είπε: «βουλιάζουν τα ΕΛΤΑ, αυτό είναι κάτι φανερό μέσα από τα σχέδια αναδιοργάνωσης των τομέων, αλλά κι όλα αυτά τα χρόνια, σαν συνέπεια της απαγόρευσης των προσλήψεων. Στην συνέλευση όλοι οι συνάδελφοι ζήτησαν ομόφωνα την απόσυρση του νέου σχεδιασμού κι αποφάσισαν να συνεχίσουμε με κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις, μέχρι να το πετύχουμε». 
\r\n
 
\r\n
Μεγάλη ανταπόκριση είχε η προκήρυξη κι η καμπάνια ενάντια στις απολύσεις στον ΟΚΑΝΑ, καθώς οι εργαζόμενες-οι, καταλάβαιναν ότι η μάχη ενάντια στις απολύσεις πρέπει να είναι κοινή για όλους μας.
\r\n
 
\r\n
Πυρήνας ΣΕΚ Δυτικής Θεσ/νικης