Ιδέες
Θεσσαλονίκη: Μια μέρα αφιερωμένη στον Μαρξισμό

Οι μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ενάντια στον νέο προϋπολογισμό, ήταν η καλύτερη προετοιμασία για τον μονοήμερο Μαρξισμό που οργανώνουμε και στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 13 Δεκέμβρη.
\r\n
 
\r\n
Συζητήσαμε με πολύ κόσμο για την άμεση συνέχεια των αγώνων, την απεργιακή κλιμάκωση και το συντονισμό από τα κάτω, αλλά και για την προοπτική που χρειάζεται να έχει η αριστερά για να μπορέσει το κίνημα να νικήσει. Το μονοήμερο ερχόταν να ενώσει αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό βρήκε μεγάλο ενδιαφέρον με αρκετό κόσμο να συμπληρώνει επί τόπου την αίτηση συμμετοχής.
\r\n
 
\r\n
Έχουμε καλέσει και περιμένουμε σε αυτό το μονοήμερο των επαναστατικών ιδεών όλα τα οργανωμένα κομμάτια των εργατών και της νεολαίας, όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις μνημονιακές πολιτικές τους τελευταίους μήνες και ξεσηκώνονται ξανά αυτές τις μέρες, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, απεργούς της Coca-Cola και της ΕΡΤ, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, φοιτητές και μαθητές. Και συνεχίζουμε μέχρι και την τελευταία μέρα, με εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις, για να γίνει παντού γνωστό.
\r\n
 
\r\n
Δήμητρα Κομνιανού
\r\n

Πρόγραμμα μονοημέρου

\r\n
\r\n
\r\n
 
\r\n
12μ - 1.30μμ
\r\n

Γιατί ο μαρξισμός;

\r\n
Ο καπιταλισμός, οι κρίσεις και ο “ιστορικός νεκροθάφτης”
\r\n
Ομιλητής:Γιάννης Κούτρας
\r\n
 
\r\n
2.30μμ - 4μμ 
\r\n
\r\n

Ιράκ, Γάζα, Ουκρανία: τι προκαλεί τους πολέμους 

\r\n
\r\n
Μαρξισμός και ιμπεριαλισμός
\r\n
Ομιλητής: Λέανδρος Μπόλαρης
\r\n
 
\r\n
4.30μμ - 6μμ
\r\n
\r\n
\r\n

Τί αλλαγή θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ;

\r\n
Τα όρια της ρεφορμιστικής στρατηγικής
\r\n
Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας
\r\n
 
\r\n
6.30μμ - 8μμ
\r\n

Γιατί χρειαζόμαστε το επαναστατικό κόμμα;

\r\n
Ομιλήτρια: Μαρία Στύλλου 
\r\n