Πολιτική
Τοπικές Συνελεύσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανατολική Θεσσαλονίκη

\r\n
Συνέλευση είχε την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.
\r\n
 
\r\n
 «Στη συνέλευση συμμετείχαν περίπου 40 άτομα», μας είπε ο Μπάμπης Κουρουνδής. «Από την εισήγηση παρουσιάστηκε η απόφαση του τελευταίου ΠΣΟ με τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πορεία προς την 3η Συνδιάσκεψη. Στη συνέχεια έγινε πλούσια συζήτηση που επικεντρώθηκε στην διαπίστωση ότι διανύουμε μία περίοδο ανάκαμψης των αγώνων και τον κρίσιμο ρόλο που έχει να παίξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κίνημα ούτως ώστε να σπάσει την γραμμή της εκλογικής αναμονής, βάζοντας μέσα στο κίνημα την προοπτική του αντικαπιταλιστικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση. Έγινε συζήτηση για τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στις 6 Δεκέμβρη, στα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό. Αποφασίστηκαν εξορμήσεις καθώς και η έκδοση προκήρυξης για το θέμα του Φιλοξενείου της Τούμπας, στο οποίο πρόκειται να στεγαστούν πρόσφυγες. Επίσης, ξεκίνησε με την εγγραφή 8 συντρόφων και συντροφισσών, η διαδικασία εγγραφής νέων μελών».
\r\n

\r\n

Πετράλωνα

\r\n
\r\n
\r\n
Σε μαζική συνέλευση -σχεδόν 40 συντρόφων/ισσων της τοπικής Πετραλώνων-Κουκακίου -Θησείου, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 3/12, οι θέσεις του ΠΣΟ, μπροστά στην 3η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
\r\n
 
\r\n
Μετά τις εισηγήσεις των σ. Ε. Γαϊτάνου και Γ. Μαραβελάκη, διαβάστηκε γραπτός χαιρετισμός του σ. και μέλους της τοπικής Δημήτρη Λιβιεράτου. Η τοποθέτησή του για την σπουδαία δουλειά που έχει κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην προσπάθεια να χτιστεί η λαϊκή αντίσταση και να ανατραπεί η αντεργατική λαίλαπα, βρήκε σύμφωνους τους συντρόφους της τοπικής.
\r\n
 
\r\n
Μέσα στην νέα έκρηξη του κινήματος με την πανεργατική απεργία, τις καταλήψεις φοιτητών και μαθητών, την πορεία του Πολυτεχνείου, το κύμα συμπαράστασης στην υπόθεση Ρωμανού, ανοίγουν νέες δυνατότητες για κλιμάκωση της πάλης, για ανατροπή της κυβέρνησης, ανάφερε ο σ. Νεκτάριος. Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατούν στους εργατικούς χώρους, τα πανεπιστήμια, τις γειτονίες. Η σ. Ιωάννα αναφέρθηκε στην μάχη που δίνουν οι γονείς του 73ου Δημοτικού Σχολείου, να το κρατήσουν ανοιχτό. Ο σ. Αποστόλης μίλησε για τον αγώνα που δίνεται για να ανοίξει η παιδική χαρά της Κονίστρας και να σταματήσουν τα σχέδια για ανάπλαση της περιοχής. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει το θέμα σε επιτροπές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χτίζει τη μαζική κινητοποίηση. Η συντονισμένη δράση των μελών της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον σ. Π.Κωσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο, άνοιξε αυτά τα δύο μέτωπα και στο δημοτικό συμβούλιο.
\r\n
\r\n

Σημείο αναφοράς

\r\n
\r\n
Η ενωτική στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κίνημα, η αντικαπιταλιστική προοπτική και το πρόγραμμά της, την έχουν κάνει σημείο αναφοράς για το κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει την δεξιά προσαρμογή και την κοινοβουλευτική αναμονή, όπως ανέφεραν οι σ. Γιώργος και Δημήτρης.
\r\n
 
\r\n
Ο τελευταίος τόνισε ότι βλέπουμε την δουλειά μας να έχει αποτέλεσμα ακόμα και στο κόσμο του ΚΚΕ, που προσχωρεί εσχάτως σε τροτσκιστικές απόψεις για το κίνημα της αντίστασης ‘40-’44 και έθεσε τρία ζητήματα. Το μεγαλύτερο συντονισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ΚΕΕΡΦΑ, που πρέπει να εκφραστεί άμεσα με συμμετοχή στην καμπάνια για την δίκη της Χρυσής Αυγής, να στηριχτούν και να απλωθούν οι συντονισμοί στο εργατικό κίνημα και να κλείσει η συζήτηση για ευκαιριακές συμμαχίες και μινιμάρισμα του προγράμματός μας.
\r\n
 
\r\n
Στο ίδιο θέμα η σ. Ελπίδα τόνισε ότι πρέπει να ξεκόψουμε με λογικές ΣΥΡΙΖΑ και αριστερής πλατφόρμας περί αριστερής κυβέρνησης, να κεντράρουμε στο κίνημα όπου πρέπει να διεκδικήσουμε την ηγεμονία. Δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα στο κίνημα και την πολιτική, αυτός είναι διαχωρισμός  που κάνει η ρεφορμιστική πολιτική.
\r\n
 
\r\n
Τέλος ο Βασίλης τόνισε ότι χρειάζεται η αυτονομία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στην ρεφορμιστική αριστερά. Θύμισε το βρώμικο ‘89 και τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι μία αντιμνημονιακή δύναμη, παλεύει και θέλει να μπολιάσει το κίνημα με τις ιδέες της επανάστασης και του κομμουνισμού. Η αυτόνομη συμμετοχή της ΑΝΤΥΑΡΣΥΑ στις εκλογές θέλει να τονίσει αυτό το ρεύμα και όχι να ενισχύσει αυταπάτες. 
\r\n
 
\r\n
Η πορεία προς την συνδιάσκεψη πρέπει να συνδυαστεί με άνοιγμα στο κόσμο του κινήματος, της βάσης της αριστεράς και των συνδικάτων, με στόχο το δυνάμωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όλοι αποφασίσαμε να διευκολύνουμε την καμπάνια για εγγραφές νέων μελών (έως και 31η Δεκέμβρη) και ανανεώσεις, όπως και να βάλουμε μπρος τις πρωτοβουλίες που αποφασίσαμε.
\r\n
 
\r\n
Γιάννης Μαραβελάκης
\r\n
\r\n

\r\n

Πρόγραμμα συνελεύσεων

\r\n
\r\n
\r\n
Τ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
\r\n
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12 δημαρχείο Μαρκοπούλου 7μμ
\r\n
Τ.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
\r\n
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12 Εργατικό Κέντρο 5μμ
\r\n
Τ.Ε. ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
\r\n
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12 Πολύκεντρο 5μμ
\r\n
Τ.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΓΚΥΖΗ
\r\n
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12 γραφεία ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Ραγκαβή 69) 6μμ
\r\n
Τ.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
\r\n
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12 Στέκι Αριστερής Κίνησης (Ακροπόλεως και Ιάσωνος) 7μμ
\r\n
Τ.Ε. ΧΑΝΙΩΝ 
\r\n
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12 Εργατικό Κέντρο 6μμ
\r\n
Τ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
\r\n
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12 Στοά Σάρκα, Α’ κτίριο, Β’ ορ., 6.30μμ
\r\n
Τ.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
\r\n
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12 Περιφέρεια (Βότσης & Κανάρη) 6μμ
\r\n
Τ.Ε. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
\r\n
ΤΡΙΤΗ 16/12 δημαρχείο Αγ. Παρασκευής 7μμ
\r\n
Τ.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
\r\n
ΠΕΜΠΤΗ 18/12 Εργατικό Κέντρο 6μμ
\r\n
Τ.Ε. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
\r\n
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12 Στέκι 7μμ
\r\n
Τ.Ε. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
\r\n
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12 Πολιτιστικό Κέντρο Χαλκιδώνας  7μμ
\r\n
Τ.Ε. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
\r\n
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12 Πολυτεχνείο 3μμ
\r\n
Τ.Ε. ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
\r\n
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12 γραφεία «Εκτός των Τειχών» 6μμ
\r\n
Τ.Ε. ΙΛΙΟΝ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
\r\n
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12 ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα) 6μμ
\r\n