Εργατικό κίνημα
Forthnet: Nέα 24ωρη απεργία

Σε νέα απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Forthnet-Netmed την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη. Οργανώνουν περιφρούρηση στο κτίριο της επιχείρησης στον Ταύρο στις 7πμ και στη συνέχεια Γενική Συνέλευση στις 11πμ. 

\r\n
\r\n
Όπως καταγγέλλουν στην απεργιακή ανακοίνωση η εταιρία επιχειρεί να περάσει νέες περικοπές και χειρότερες συνθήκες εργασίας με το περιτύλιγμα του «ομαδικού πνεύματος» και του «κοινού στόχου». Οι εργαζόμενοι απαντούν ότι «Όπως πάντα και αυτό το τρίμηνο είδαμε συναδέλφους μας να απολύονται, λιποθυμάμε από την εντατικοποίηση, πληρωνόμαστε καθυστερημένα, δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας με σοβαρές παραβάσεις στους κανόνες υγείας και ασφάλειας… Έτσι βγαίνουνε τα κέρδη της εργοδοσίας! Για αυτό πανηγυρίζει, επειδή μας πίνει το αίμα!».
\r\n
 
\r\n
Τα βασικά αιτήματα των απεργών είναι: «Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων - Να σταματήσουν οι απολύσεις. Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη Forthnet όλοι οι επενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους, μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
\r\n
 
\r\n
Να προχωρήσει ο έλεγχος, που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Σωματείου, στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς μας. Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων. Κάτω τα χέρια από το +75% για τη δουλειά τη Κυριακή».
\r\n