Μαρούσι

Πάνω 500 άτομα, εργαζόμενοι και απολυμένοι, κατευθύνθηκαν στη διασταύρωση Κηφισίας και Β. Σοφίας με σκοπό να κλείσουμε «συμβολικά» την Κηφισίας. Όπως και έγινε, κλείσαμε και τις δύο κατευθύνσεις για μισή ώρα περίπου.

Μετά πήγαμε πίσω στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Πατούλης υποσχέθηκε να αγωνιστεί για να προσληφθούν οι απολυμένοι. Μίλησε και ο Μαγιάκης (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει τον δήμαρχο και είναι στο πλευρό του. Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης από το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, (συμφώνησε και ο Μπουντούρογλου από το ΚΚΕ, η θέση του ήταν και για επιτροπές αγώνα και απεργίες με το ΠΑΜΕ) είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε κατάληψη του δημαρχείου, ότι οι απολυμένοι πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται. Πήρα το λόγο και πρότεινα να μην πιστέψουν τα κούφια λόγια του δημάρχου, να κάνουν γενική συνέλευση των εργαζομένων τώρα και να προχωρήσουν σε κατάληψη του δημαρχείου και έπεσε χειροκρότημα. Στη συνέχεια ξαναπήρε το λόγο ο δήμαρχος και θορυβημένος προέτρεψε να γίνει πορεία στην ουσία για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από το κτήριο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να προχωρήσουν στη δράση. Κανένας απ’ αυτούς, που σήμερα υπόσχονται και χτες ήταν κυβέρνηση, δεν είναι σε θέση να δώσουν λύση στα προβλήματα που οι ίδιοι τα δημιούργησαν. Συγκροτώντας Απεργιακές Επιτροπές, πιέζοντας τις ηγεσίες να κηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις για να καταργήσουν τον Καλλικράτη και το Μνημόνιο που λεηλατούν τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας.

Αναστασία Μπλάνα-Μουστάκα