Ένας μήνας απεργία πείνας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το Σάββατο 22/1, έξω από τη Βουλή οι Επιτροπές των Πολιτικών Προσφύγων, ενώ κατέθεσαν ενιαίο ψήφισμα, με αίτημα συνάντησης με τον πρόεδρο της Βουλής και επισκέφτηκαν τα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση, μετά από ένα μήνα που κατατέθηκε -από πλευράς των μεταναστών- αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Παπουτσή, δεν έχει δώσει ως τώρα καμιά απάντηση.

“Ερχόμαστε από το Αφγανιστάν από μια χώρα που βομβαρδίζεται από το ΝΑΤΟ και έχει τεράστιες ζημιές, χιλιάδες καμένα χωριά, εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια άστεγους και πρόσφυγες. Πώς είναι δυνατόν να μην μας δίνουν άσυλο;”, είπε ο Ρεζά Γκολαμί, πολιτικός πρόσφυγας. Ο Μοχαμάντ Νταρ Γιαζίμ από την Επιτροπή των Παλαιστίνιων Πολιτικών Προσφύγων εξήγησε πως και αυτός και οι συναγωνιστές του είναι εκτοπισμένοι από την Ισραηλινή κυβέρνηση από το κατεχόμενο κομμάτι της Παλαιστίνης και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στο ερώτημα γιατί άνθρωποι που έχουν φύγει από περιοχές με πόλεμο βρίσκονται σήμερα στο δρόμο. “Από εκεί μας έδιωξαν οι Ισραηλινοί εδώ μας χτυπάει η αστυνομία. Δεν έχουμε άλλη λύση από το να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δικαιωθούμε. Μέχρι να μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι όπως όλοι οι υπόλοιποι” είπε.

“Είμαστε Πολιτικοί Πρόσφυγες. Ερχόμαστε από μια χώρα με στυγνή δικτατορία που ο Αχμαντινετζάντ έχει καταπατήσει πλήρως όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα”, πρόσθεσε ο Πετσβάρ Αλοαμί από την Επιτροπή των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων. “Δεν ζητάμε ελεημοσύνη ζητάμε τα δικαιώματά μας. Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που έχει δείξει τόσο μεγάλη συμπαράσταση στους αγώνες μας. Ζητάμε από τους εργαζόμενους και την νεολαία να μας συμπαρασταθούν μέχρι τέλος”.

“Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει απάντηση: Πότε θα ανοίξει τις επιτροπές ασύλου; Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες, υπάρχουν ακόμα και οι δικοί τους νόμοι. Να μας πουν γιατί δεν τους εφαρμόζουν. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να μην πηγαίνουν τα ασθενοφόρα στα Προπύλαια. Αφήνουν τους απεργούς πείνας να πεθαίνουν χωρίς ιατρική βοήθεια. Αυτές οι απάνθρωπες πολιτικές δεν θα περάσουν” κατήγγειλε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, εκ μέρους της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία πείνας μεταναστών
Έξω οι Νεοναζί από το Δήμο της Αθήνας