Και στι σχολές

Το άνοιγμα έγινε από τον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, τον Γιώργο Κόρρα, από την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών ενάντια στο ρατσισμό και το Ρεζά Γκολαμί, Αφγανό πρόσφυγα, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 40 φοιτητές στο αίθριο της σχολής. Η εκδήλωση αυτή είχε ιδιαίτερο βάρος στη Φιλοσοφική, καθώς στη σχολή υπάρχει η φασιστική οργάνωση των Nέων Oριζόντων -της οποίας ο επικεφαλής είναι και επιτηρητής στο τμήμα του Ιστορικού Αρχαιολογικο- και έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν φασιστικές επιθέσεις σε φοιτητές της Αριστεράς.

Η συζήτηση ήταν πολύ πλούσια τόσο από τις εισηγήσεις όσο και από τις τοποθετήσεις των φοιτητών. Άνοιξε έντονα το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο και τις δεξιάς στροφής της κυβέρνησης, που επιλέγει να φορτώσει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες του πιο αδικημένου κομματιού της κοινωνίας, τους μετανάστες, προσπαθώντας έτσι συνειδητά να διαχωρίσει την εργατική τάξη. Την κουβέντα απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα των φασιστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τις επιθέσεις των Χρυσαυγητών σε μετανάστες και κόσμο της Αριστεράς."Παλεύουμε για να ζούμε αρμονικά με τα αδέρφια μας τους μετανάστες, τους γείτονές μας, τους φίλους μας, και αυτή η συμμορία των φασιστοειδών μας εμποδίζει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Κόρρας, που είναι και κάτοικος του Αγ. Παντελεήμονα. Όλοι τόνιζαν πως πρέπει να βγει παράνομη η Χρυσή Αυγή, αυτή η νεοναζιστική συμμορία που τολμά να βγαίνει στο Δήμο της Αθήνας και να χαιρετάει χιτλερικά, καθώς και πως πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για να απομονώσουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά και σχολή. Οι φοιτητές που παρευρεθήκαμε αποφασίσαμε στο ότι πρέπει να δώσουμε τη συνέχεια στη μάχη που τώρα ξεκινάει με πρώτο ραντεβού την συναυλία συμπαράστασης στους πρόσφυγες απεργούς πείνας την Παρασκευή 28/1 που θα έχουμε και πανό Φιλοσοφικής.

Η εκδήλωση αυτή, καθώς και η παρέμβασή μας στα αμφιθέατρα της σχολής όλο το προηγούμενο διάστημα, αντανακλούν την εικόνα που υπάρχει συνολικά στην κοινωνία: Ο κόσμος είναι αντιρατσιστής, σιχαίνεται τους φασίστες, αγανακτεί με όσα συμβαίνουν και θέλει να πάρει πρωτοβουλίες. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες μαζί με όλον αυτόν τον κόσμο. Η μάχη μόλις ξεκίνησε και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας μέχρι να τσακίσουμε το ρατσισμό, τους φασίστες και όλο αυτό το σάπιο σύστημα που τους τρέφει!