ΠΟΕ – ΟΤΑ

Μετά το τέλος της εισήγησης του προεδρείου που αφορούσε κυρίως τη μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και τα προβλήματα που αρχίζει να δημιουργεί η εφαρμογή του Καλλικράτη, ακολούθησαν ερωτήσεις (δύο αφορούσαν τι μέλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους και μια για την ανάγκη περιφρούρησης των απεργιών) και στη συνέχεια τοποθετήσεις.

«Η 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη, όχι μόνο πρέπει να γίνει, αλλά πρέπει να την κάνουμε 48ωρη στις 10-11 Φλεβάρη και τη δεύτερα μέρα να κάνουμε γενικές συνελεύσεις και να προχωρήσουμε σε απεργιακή κλιμάκωση» είπε στην τοποθέτησή του ο Κώστας Μεγαγιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του κοινού απεργιακού αγώνα μονίμων και συμβασιούχων ενάντια στις απολύσεις και τον Καλλικράτη.

Ο Ηλίας Λοϊζος από το Νέο Ηράκλειο πρότεινε να αποφασιστεί άμεσα απεργία διαρκείας ενάντια στις απολύσεις και την εφαρμογή του Καλλικράτη και για άμεση στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Το λόγο πήραν και οι συμβασιούχοι. Ο Ε. Νταλής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Δήμου Αθήνας αναφέρθηκε στην επερχόμενη αντιακατάσταση των 55 εργαζομένων από καινούργιους, ενώ η Ακριβή Κωνσταντοπούλου από το ΔΑΠΕΠ τόνισε την ανάγκη η ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσει σε πανελλαδικές συντονισμένες κινητοποιήσεις για το θέμα.

Την Τετάρτη 26/1 το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.