ΤΑ ΝΕΑ είδαν “2 Φύρερ”!

“Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δηµοτικός σύµβουλος µε την παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα επιτεθούν κι ο ένας στον άλλον, διεκδικώντας τα «γαλόνια» του χώρου του έκαστος” αναφέρει το δημοσίευμα, που τονίζει στη συνέχεια ότι σε “µερικές σκηνές απείρου κάλλους που χαρίζει το αρµονικό ντουέτο που γεννιέται στο Δηµοτικό Συµβούλιο: ο Κωνσταντίνου θα αποκαλέσει τον Μιχαλολιάκο «φασίστα» κι εκείνος, σαν έτοιµος από καιρό, τον χαιρετά ωσάν να είχε απέναντί του τον Φύρερ…”.

Η αντιμετώπιση του ρεπορτάζ ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο “φύρερ”, ο ένας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο άλλος της Χρυσής Αυγής, είναι πολύ επικίνδυνη. Πρόκειται για μία επανάληψη της γνωστής θεωρίας των «δύο άκρων», που τολμά να ταυτίζει τη ναζιστική συμμορία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής με αυτούς που υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και παλεύουν για να ενώσουν ντόπιους και μετανάστες στην κοινή πάλη ενάντια στο Μνημόνιο και την κρίση του συστήματος. Τί σχέση μπορεί να έχει ο Μιχαλολιάκος, ο παλιός γραμματέας της ΕΠΕΝ, νοσταλγός της χούντας και του Ολοκαυτώματος, που προσπαθεί να συγκροτήσει ομάδες παρακρατικών δολοφόνων με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, που εκφράζει τον κόσμο που σιχαίνεται τη χούντα, υπερασπίζεται τα κοινωνικά κινήματα και παλεύει για να μην ξαναγυρίσει ποτέ η ανθρωπότητα στην βαρβαρότητα του ναζισμού;

Δεν χωράει κανενός είδους συμμετρία ανάμεσα στις δύο μεριές. Οι απόψεις που κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους εγκληματίες και στους αγωνιστές του κινήματος, είναι αποπροσανατολιστικές και σίγουρα επικίνδυνες, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες κρίσης. Η δράση της Χρυσής Αυγής όλες τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν να επιτίθεται ενάντια σε αγωνιστές της Αριστεράς, στα συνδικάτα και στο κίνημα που παλεύει για παιδεία, υγεία και δημοκρατικά δικαιώματα. Η απομόνωσή της και η πάλη για να σταματήσουμε τους φασίστες είναι υπόθεση όλου αυτού του κόσμου που συνεχίζει να αντιστέκεται κόντρα σε μία οικτρή μειοψηφία νοσταλγών του Χίτλερ. Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης πρέπει να πάψουν να κάνουν πλάτες στους φασίστες.