Έξω οι Νεοναζί από το Δήμο της Αθήνας

Ολη την προηγούμενη περίοδο οι Χρυσαυγίτες κρύβονταν πίσω από την ταμπέλα της “Επιτροπής Κατοίκων” του Αγίου Παντελεήμονα, που δήθεν έχουν αγανακτήσει με την υποβάθμιση της γειτονιάς τους και αποφάσισαν να πάρουν “τα πράγματα στα χέρια τους”.

Στην πραγματικότητα οι ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα, έβαλαν λουκέτο στην μοναδική παιδική χαρά της περιοχής, προκειμένου να μην μπουν μέσα μετανάστες με τα παιδιά τους, άρχισαν να επιτίθονται σε κατοίκους της περιοχής και τα παιδιά τους που προσπάθησαν να σπάσουν την απαγόρευση.

Ασφαλίτες

Στη συνέχεια προχώρησαν σε πογκρόμ κατά των μεταναστών με επιθέσεις, μαχαιρώματα, εμπρησμούς σε τζαμιά. Οι μαχαιροβγάλτες και υμνητές του Γ Ράϊχ και της χιτλερικής βαρβαρότητας, είχαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα την οργάνωση σωμάτων «ασφάλειας» χρυσαυγιτών για να αδειάσει η Αθήνα από όλους τους μετανάστες.

Ο Μιχαλολιάκος, πήγε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας συνοδευόμενος από 8 οπλισμένους Χρυσαυγίτες. Ο Ναζιστικός χαιρετισμός ήταν η απάντηση που έδωσε στον Πέτρο Κωνσταντίνου, Δημοτικό Σύμβουλο της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, όταν έβαλε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο για ποιο λόγο η αστυνομία δεν επέτρεψε να γίνει η προγραμματισμένη αντιρατσιστική συναυλία.

Αποκαλύφθηκε ότι οι δήθεν “αγανακτισμένοι κάτοικοι” δεν ήταν τίποτε άλλο από μερικούς δηλωμένους οπαδούς του Χίτλερ, μέλη της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ που προκειμένου να ματαιώσουν τη συναυλία είχαν κάνει πανκινητοποίηση από όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σάββατο από τις 13 συλλήψεις και προσαγωγές χρυσαυγιτών που είχαν καταλάβει την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, μόνο ένας ήταν κάτοικος του Αγ. Παντελεήμονα. Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα έδειχναν το Νίκο Τούτουζα, υποψήφιο Δήμαρχο του ΛΑΟΣ στη Θήβα, να συμμετέχει στην κινητοποίηση των δήθεν “αγανακτισμένων κατοίκων”-Χρυσαυγιτών του Αγ. Παντελεήμονα, κρατώντας σιδηρολοστό.

Ο Ναζιστικός χαιρετισμός μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της χιτλερικής κατοχής της Ελλάδας, δημιούργησε τεράστιες αντιδράσεις. Μετά την ναζιστική πρόκληση Μιχαλολιάκου ο Δήμαρχος Καμίνης και ο πρώην Δήμαρχος Κακλαμάνης, (που κατέβηκε στις εκλογές με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ) καταδίκασαν το γεγονός, μπροστά στην κατακραυγή από όλες τις παρατάξεις της αριστεράς. Μπορεί το συλλαλητήριο στον Αγιο Παντελεήμονα να εμποδίστηκε από την Αστυνομία ένα στενό πριν από την πλατεία, κατάφερε όμως να οδηγήσει τους Χρυσαυγίτες σε απομόνωση.

Τώρα πια έσπασε το πέπλο της υποκρισίας που κάλυπτε τόσα χρόνια τη δράση της Χρυσής Αυγής και χρειάζεται να συνεχίσουμε. Η πρόκληση του Μιχαλολιάκου είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η φασιστική απειλή είναι τόσο επικίνδυνη που δεν χωράει υποτίμηση. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι η εκδίωξη της Χρυσής Αυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Είναι καιρός να πάρουμε πρωτοβουλίες και στο Δήμο της Αθήνας και σε κάθε γειτονιά για να σταματήσουμε τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ και την κάλυψη που δίνει η κυβέρνηση με την αστυνομία στους Ναζίδες. Η δύναμη για να τους σταματήσουμε βρίσκεται στους κοινούς και ενωτικούς αγώνες. Να απαιτήσουμε να σταματήσουν τα σχέδια για την ανέγερση του τείχους του αίσχους και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Παπουτσή, να διώξουμε τους Χρυσαυγίτες από τις γειτονιές και τον ναζί Μιχαλολιάκο από το δημοτικό συμβούλιο και να ανοίξουμε τις πλατείες στους μετανάστες, τους καλλιτέχνες, τα συνδικάτα και όλους όσους παλεύουν για να γκρεμίσουν τα τείχη του ρατσισμού, της λιτότητας και του Μνημονίου.