Εργατικό Κίνημα
Αγλαΐα Κυριακού: Κινητοποιήσεις εργαζόμενων, 17/9

Η μεταμνημονιακή εποχή βρίσκει τα νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση, και τους εργαζόμενους αποφασισμένους περισσότερο από ποτέ να διεκδικήσουν με αγώνες όλα όσα τους έχουν πάρει μέχρι τώρα. Μπροστά μας έχουμε δυο μεγάλες μάχες. Στις 7/9 κινητοποίηση όλων των νοσοκομείων και πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας στην Θεσσαλονίκη και στις 8/9 το πανεργατικό συλλαλητήριο διεκδικώντας προσλήψεις, αυξήσεις, λεφτά για τις ανάγκες μας. 

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο ακτινολογικό αποφασίσαμε στις 17/9 να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το προσωπικό που έχουμε ισοδυναμεί με προσωπικό ασφαλείας γι’ αυτό και τις μέρες της γενικής εφημερίας θα γίνονται μόνο τα περιστατικά εφημερίας και όχι τα τακτικά. Το σωματείο εργαζομένων στηρίζει την κινητοποίηση και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε δίωρη στάση συμπαράστασης την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων.

Στις 15/9 δίνουμε δυναμικό στο συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό.

Ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση είναι ο δρόμος των εργατικών αγώνων, καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας και να προκηρύξει πανελλαδική απεργία στις αρχές του Οκτώβρη για όλη την υγεία. Το υγειονομικό κίνημα έχει και την εμπειρία και την δύναμη να ανατρέψει τα αντεργατικά μέτρα και να επιβάλει δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.