Δημοτικές εκλογές
Η αντικαπιταλιστική αριστερά στις δημοτικές εκλογές: Πάμε με ψηφοδέλτια μάχης

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ήδη σε δεκάδες δήμους και περιφέρειες σε όλη τη χώρα αντικαπιταλιστικές κινήσεις και σχήματα μπαίνουν στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης με ανοιχτές εκδηλώσεις στις οποίες παρουσιάζονται το πρόγραμμα και ψηφοδέλτια.

Πρόκειται για ψηφοδέλτια μάχης καθώς απαρτίζονται από εκατοντάδες αγωνιστές-τριες της αριστεράς που συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα μέτωπα, εργατικούς χώρους, γειτονιές, χώρους εκπαίδευσης, κινήματα πόλεις και περιβάλλοντος, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα κινήματα ενάντια στην καταπίεση.

Με όλα αυτά τα μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά στην προεκλογική περίοδο, οι εκδηλώσεις στόχο έχουν όχι μόνο να προβάλλουν την αντικαπιταλιστική εναλλακτική στο “μονόδρομο” της “μεταμνημονιακής” κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να αποτελέσουν σημείο συνάντησης συζήτησης και άμεσης δράσης σε όλες τις μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Και ταυτόχρονα, να οργανώσουν μαζικές καμπάνιες που θα εξασφαλίσουν ότι η φωνή της αντίστασης και των κινημάτων θα είναι παρούσα για να δίνει τις μάχες και μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, “για να τα πάρουμε όλα πίσω!”, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.


 Όλοι και όλες που δώσαμε μαζί τις μάχες στις γειτονιές της Αθήνας, στους εργασιακούς χώρους, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, είναι ώρα να δώσουμε μαζί και τη μάχη των δημοτικών εκλογών, για να υπάρχει μια πιο δυνατή φωνή της αντίστασης, των αγώνων των από τα κάτω, της αντικαπιταλιστικής εναλλακτικής λύσης. Για δυνατή Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, μετά από μια 9χρονη παρουσία!

Θέλουμε να δυναμώσει η φωνή που στηρίζει τους αγώνες και τα κινήματα και συγκρούεται με τα καπιταλιστικά συμφέροντα που υπηρέτησαν δήμαρχοι σαν τον κεντροαριστερό Καμίνη χαρίζοντας τους πόρους της πόλης στους μεγαλοεπιχειρηματίες κερδοσκόπους, τους χορηγούς και σε ιδιώτες-ΜΚΟ.

Γιατί η δύναμη για να κατακτήσουμε είναι οι ίδιοι οι αγώνες που δώσαμε μαζί και τώρα θα τους δυναμώσουμε, με πιο ισχυρή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και τα κοινοτικά συμβούλια!

• Δώσαμε και δίνουμε μαζί τη μάχη για να φράξουμε το δρόμο στους υπόδικους Κασιδιάρηδες, ενάντια στη μαυρίλα του ναζισμού της Χρυσής Αυγής, για να γίνει η δίκη καταδίκη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Αθήνας, έξω από τα οποία επιτέθηκαν δολοφονικά στο φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Στηρίξαμε την μάχη της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ.

Κάθε αλληλέγγυος/α και αγωνιστής/στρια των δημοκρατικών ελευθεριών γνωρίζει τι σημαίνει η Αστυνομία να δολοφονεί τον Εμπουκά και τον Ζάκ Κωστόπουλο, να βασανίζονται μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα και το Υπουργείο ΠροΠο να καλύπτει την Αστυνομία.

• Δώσαμε και δίνουμε μαζί τη μάχη ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, για μαζικές προσλήψεις μονίμων στους Δήμους αλλά και στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους δημόσιους οργανισμούς. Για να έχει όλος κόσμος δωρεάν πρόσβαση σε στελεχωμένες με επαρκές μόνιμο προσωπικό δημοτικές υπηρεσίες, χωρίς τα χαράτσια των δημοτικών τελών, των προστίμων, του ΕΝΦΙΑ, της φορομπηξίας ακόμη και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 • Για να μη φορτώνονται οι γυναίκες της εργατικής τάξης τα βάρη από τα κλεισίματα παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, του Γηροκομείου, των παιδικών χαρών. Για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας και όχι για σπατάλες σε έργα βιτρίνας στο κέντρο της Αθήνας. Η φετινή απεργιακή 8 Μάρτη είναι αγώνας-σταθμός στην πάλη ενάντια στη καταπίεση των γυναικών, για ίση αμοιβή, ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση και τους βιασμούς, για παιδικούς σταθμούς και κράτος πρόνοιας!

• Δίνουμε μαζί τις μάχες ενάντια στη διάλυση των δημόσιων σχολείων, με την άθλια συντήρηση, τις συγχωνεύσεις και την παράδοση τους στους χορηγούς.

• Δίνουμε μαζί την μάχη ενάντια στην ατζέντα “νόμου και τάξης” και των αναπλάσεων του “ιστορικού και εμπορικού κέντρου”,της επιβολής του ανεξέλεγκτου Airbnb. Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές της εκκαθάρισης της πόλης από τους φτωχούς κατοίκους, τους εξαθλιωμένους εξαρτημένους, τους χειροτέχνες, τους καλλιτέχνες δρόμου, τους ρακοσυλλέκτες αλλά και τους πρόσφυγες, για χάρη των κερδοσκόπων γης και των μεγαλοκαρχαριών.

 • Δίνουμε τη μάχη για την κατοικία, κόντρα στους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις και την καταστολή των κινητοποιήσεων, για να μην γίνει η διαχείριση των “κόκκινων” δανείων των Τραπεζών νέα θηλιά στο λαιμό μας.

• Συνεχίζουμε μαζί τη σύγκρουση με τους νεοναζί και το ρατσισμό. Η φετινή 16 Μάρτη ήταν σταθμός του διεθνούς κινήματος, απάντηση στο μακελειό στη Ν.Ζηλανδία. Πρωτοστατήσαμε στην μάχη για να έχουν σχολείο τα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144 δημοτικό σχολείο και όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, τη δώσαμε μαζί με συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων. Στηρίζουμε την καμπάνια για την ισόβια καταδίκη των ρατσιστών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Αγωνιζόμαστε ενάντια τις ρατσιστικές επιθέσεις αστυνομίας, εργοδοτών και φασιστών. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά. Δικαιοσύνη για τον Ζάκ/Zackie Κωστόπουλο.

• Δίνουμε τη μάχη για να μην πισωγυρίσουμε στην αντιδραστική Δεξιά των Μπακογιάννηδων και των Μητσοτάκηδων, του ξεπουλήματος των δημοτικών υπηρεσιών στους μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες και της ατζέντας νόμου και τάξης που στρώνουν το δρόμο στην ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους εκλεκτούς του Τσίπρα, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης που ρήμαξε δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας και μας πετάνε ψίχουλα την ώρα που υπονόμευσαν κατακτήσεις όπως τη μόνιμη εργασία, τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν τα κλεμμένα δικαιώματα μας στο μεταμνημονικό πάγο της αποπληρωμής του χρέους και της διατήρησης ματωμένων πλεονασμάτων για δεκαετίες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αγκαλιές του Τσίπρα και του Σταθάκη με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις ΠΑΕ για το άρπαγμα ελεύθερων χώρων στο Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στου Φιλοπάππου, στο Προμπονά και στον Ποδονίφτη.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο κόσμο που έδωσε τη μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015, που τον ξεπούλησε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για χάρη των συμφερόντων των Τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και της ΕΕ. Τα συμφέροντα τους διψάνε για διείσδυση στα Βαλκάνια και τη Μ.Ανατολή και μας φορτώνουν εξοπλισμούς και συμμαχίες με αντιδραστικούς άξονες με τον Νετανιάχου και τον Σίσι, για εξορύξεις υδρογοναθράκων που μας φέρνουν πιο κοντά σε πόλεμο. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν συμφωνία ειρήνης αλλά δυνάμωσε τις κραυγές του εθνικισμού για μεγαλύτερη επιβολή της Ελλάδας μέσω του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. O κόσμος έφραξε το δρόμο στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με τις υστερικές κραυγές των δεξιών και των ακροδεξιών κατά των γειτονικών λαών. 

• Μπορούμε να δώσουμε νικηφόρα την μάχη και στο Δήμο της Αθήνας, ενάντια στα συμφέροντα της μειοψηφίας του πλούτου, της βιομηχανίας τουρισμού και διασκέδασης, των Τραπεζιτών που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ανάγκες, έστω και αν έχουν τις πλάτες της Δεξιάς και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που τους ανοίγουν “αναπτυξιακούς δρόμους”. Για να έχουμε δημοτικές υπηρεσίες, πρόνοια, πράσινο, καθαριότητα, πολιτισμό, αθλητισμό.

Πάνω από όλα δίνουμε την μάχη για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση στη λογική της διαχείρισης του συστήματος. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε δημάρχους-διαχειριστές της φτώχειας των πολλών και των μεγάλων συμφερόντων των λίγων.

Η έξοδος από την κρίση θα έρθει με την δύναμη του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, την αντικαπιταλιστική ανατροπή, διεκδικώντας την άμεση διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, τους πολέμους και τους εξοπλισμούς.

Στο ψηφοδέλτιο μας βρίσκουν θέση αγωνιστές και αγωνίστριες που δώσαμε μαζί όλες αυτές τις μάχες και θα τις συνεχίσουμε, χωρίς συμβιβασμούς, μέχρι τη νίκη!

Στις 5 Απρίλη μπαίνουμε στη τελική ευθεία! Σας καλούμε να στηρίξετε και να πλαισιώσετε το ψηφοδέλτιο της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, για να έχουν δυνατή φωνή οι αγώνες, τα κινήματα και η αντικαπιταλιστική αριστερά στη πόλη της Αθήνας.


Στο ψηφοδέλτιο μάχης για τη Αθήνα συμμετέχουν δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, συνδικαλιστές/στριες από τις εργατικές μάχες στα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τον ιδ.τομέα, μετανάστες από την Αφρική, την Ασία, την Παλαιστίνη και τη Συρία, γυναίκες από την πάλη ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση, την Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη, αγωνιστές/στριες από το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, την ΚΕΕΡΦΑ, από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, χειροτέχνες και ρακοσυλλέκτες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, κόσμος από τοπικές συλλογικότητες υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων, του περιβάλλοντος, του ποδηλάτου, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανένταχτοι/ες.

 
Υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας: 
Κωνσταντίνου Πέτρος
 
Οι αρχικοί 56 υποψήφιοι­­
 
Αλαμπάντλα Γιασίν
Παλαιστινιακή Νεολαία Ελλάδας
 
Αλιφιέρη Μαρία 
Μέλος Δ.Σ σωματείου Παίδων Αγλ. Κυριακού
 
Αργύρη Νίκη 
ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Άργύρης Χρήστος 
Συντονιστικό εργαζόμενων και σωματείων Νοσοκομείων 
 
Ασλανίδη Θένια  
Γιατρός, νοσοκoμείο Ερυθρός Σταυρός
 
Βερδέ Λένα 
Δημοσιογράφος στην Εργατική Αλληλεγγύη 
 
Βούλτσος Νίκος  
ΚΕΕΡΦΑ Παγκρατίου 
 
Βριζάκη Τάνια  
Πρώην κοινοτική σύμβουλος στη 2η κοινότητα 
 
Γκαρανέ Ντίνα  
Καθηγήτρια, μέλος ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ  
 
Διονυσακόπουλος Άγγελος  
Φοιτητής, Φιλοσοφική Αθήνας 
 
Δρίτσα Εύη  
Συνταξιούχος ΕΤΕ
 
Ερωτοκρίτου Αργυρή 
Γιατρός, νοσοκομείο Γεννηματάς 
 
Ηλιάδη Εύα  
Εκπαιδευτικός, εργαζόμενη σε ΜΚΟ
 
Ζώτος Δημήτρης 
Δικηγόρος, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής 
 
Θωμά Λαμπρινή  
Δημοσιογράφος πρώην εργαζόμενη 9,84
 
Καλοφωλιά Γιούλη 
ΚΕΕΡΦΑ Κουκακίου-Νέου Κόσμου 
 
Καμπά Λαμίν 
Κοινότητα Γουϊνέας 
 
Κανέλλου Βασιλική  
Εργαζόμενη στο νοσοκομείο Γεννηματάς
 
Καραγιαννοπούλου (Αναγνωστέλου) Σία 
Συνταξιούχος ΟΠΑΝΔΑ 
 
Καταραχιάς Κώστας
Γιατρός, πρόεδρος σωματείου νοσοκομείου Αγ. Σάββα 
 
Κατσανούλη Πέρσα 
Ηθοποιός 
 
Κατσούλας Άκης  
Καθηγητής – οικονομολόγος (Α’ ΕΛΜΕ) 
 
Κεϊχόπουλος Κύρος
Μηχανικός Η/Υ 
 
Κουράκης Νίκος  
Αναπληρωτής δάσκαλος-εικαστικός 
 
Λευθεριώτης Βασίλης  
Λαϊκό νοσοκομείο 
 
Λίτσα Παρασκευή
Χειροτέχνης 
 
Λούβρου Ιωάννα
Γραμματέας Παν. Συλλ. εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού, ΕΚΠΑ
 
Λυσικάτου Ζαννέτα 
Μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ 
 
Μαραβελάκης Γιάννης
Βιβλιοπώλης 
 
Μάραντος Χρήστος
Συνταξιούχος δημοσιογράφος
 
Μαρτζούκος Αλέξανδρος 
Ηθοποιός, μέλος Δ.Σ. ΣΕΗ 
 
Μαυραγάνη Γεωργία  
Εκπαιδευτικός-σκηνοθέτης
 
Μαυρομάτη Μαρία 
Κίνηση Απεργιακή 8 Μάρτη 
 
Μιλούση Τζέρυ  
δικηγόρος  
 
Μιχαλούδη Τερέζα  
Φοιτήτρια Φιλοσοφικής Αθήνας 
 
Μπάνος Κυριάκος  
Δημοσιογράφος 
 
Παπαδάκης Κώστας 
Δικηγόρος, Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής 
 
Πίττας Γιώργος
Δημοσιογράφος 
 
Πολίτη Φύλλια 
ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Σισμάνη Σοφία 
Φοιτήτρια Παιδαγωγικό Αθήνας
 
Σκλαβενίτη Ελένη
γονέας σχολείο 102 δημοτικό Αθήνας 
 
Σκλαβενίτης Νίκος  
Καθηγητής ΠΑΔΑ, κεραμοποιός  
 
Σμπαρούνης Νίκος  
Συγκοινωνιολόγος, Αττικό Μετρό 
 
Στάϊκος Σπύρος  
Μέλος ΔΣ σωματείου νοσοκομείου Αττικό 
 
Σταματελάτου Σοφία
Συνταξιούχος ΕΤΕ-ΛΕΠΕΤΕ
 
Στεφανάκης Δημήτρης
Αρχιτέκτονας 
 
Στραβελάκης Νίκος
Οικονομολόγος ΕΚΠΑ 
 
Συκιανάκης Μανώλης
Χειροτέχνης 
 
Ταγκόπουλος Σωκράτης
Ασκούμενος δικηγόρος
 
Τζαγκίρ Χουσεΐν 
Ένωση Εργαζομένων Μπαγκλαντές 
 
Τζομπανάκης Στέλιος
Δικηγόρος 
 
Τσώλης Δημήτρης
Προγραμματιστής  
 
Φαράντος Γιώργος
Συμβασιούχος ΔΕΣΦΑ
 
Χαλμπούνι Νάντερ 
Μετανάστης Συρία
 
Χατζηνικολάου Βαγγέλης 
Σκηνοθέτης, Proud Seniors, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα 
 
Ψυχογιοπούλου Σταυρούλα  
Εργαζόμενη στο ΥΠΠΟ

Εκδηλώσεις

Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
Κεντρική εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίου
Παρασκευή 5 Απριλίου, 7μμ
Αίθουσα ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20
 
Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης
Κεντρική εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίου
Κυριακή 7 Απρίλη 7μμ,
Δημαρχείο Νίκαιας 
 
Ανταρσία στα Χανιά
Κεντρική εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίου
Τετάρτη 10 Απρίλη
 
Ανταρσία στο Λιμάνι
Σάββατο 13 Απρίλη, 
Πειραιάς
 
Ανταρσία στην Πάτρα
Κεντρική εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίου
Σάββατο 13 Απρίλη,  7μμ
Αίθουσα ΕΒΕ, Αράτου 21, πλατεία Όλγας. 

 

Ανταρσία στην Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή
Κεντρική εκδήλωση παρουσίασης 
ψηφοδελτίου
Σάββατο 13 Απριλίου, 7μμ
Χώρος Πολιτισμού Ένεκεν, 
Πρ. Κορομηλά 37
 
*Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα
Σάββατο 30 Μάρτη, 7μμ 
Rehub pub, Bαλαωρίτου 19, 
Κέντρο Θεσσαλονίκης
 
*Δ' και Ε' Δημοτικό Διαμέρισμα
Πέμπτη 4 Απρίλη, 7μμ 
Καφέ Άνεμος, Ιλισού 7, Κάτω Τούμπα

Τζ. Μηλιαζήμ

 

Ανταρσία στην Ξάνθη

“Ανταρσία στην Ξάνθη”, την Ξάνθη του αγώνα και της ανατροπής,  είναι το όνομα της νέας αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης που θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον αγωνιστή και εκπαιδευτικό  Τζεμαλή Μηλιαζήμ. 
Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην διακήρυξή της η Ανταρσία στην Ξάνθη: 

“Στην Ξάνθη, η εργατική τάξη και η νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες, το γυναικείο και το LGBTQ κίνημα, έδωσαν μάχες ενάντια στην λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία, τους φασίστες, το ρατσισμό, το σεξισμό και την οικολογική καταστροφή. Απομονώνοντας τις κραυγές της δεξιάς, αποδεικνύοντας με τους αγώνες του ότι δεν κάνει πίσω παρά τις δεξιές προσαρμογές και τα ξεπουλήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σπάζοντας στην πράξη τις μνημονιακές επιθέσεις με τη δική του δράση.

Θέλουμε να δυναμώσει η φωνή που στηρίζει τους αγώνες και τα κινήματα και συγκρούεται με τα καπιταλιστικά συμφέροντα που υπηρέτησαν όλοι οι δεξιοί δήμαρχοι σαν το Δημαρχόπουλο, χαρίζοντας τους πόρους της πόλης σε εργολάβους, επιχειρηματίες, κερδοσκόπους... Στη διάρκεια της θητείας του, ο Δήμος Ξάνθης ήταν πράγματι ένας «Δήμος Πρότυπο» στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και στην αδιαφορία για τις ανάγκες του εργατόκοσμου της Ξάνθης. Πρωτοστάτησε στην καμπάνια του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και στην ισλαμοφοβική εκστρατεία ενάντια στη φιλοξενία προσφύγων στη Θράκη για «εθνικούς» λόγους. Στήριξε όλες τις κομπίνες των εργοδοτών στα εργοστάσια της GMC, της ΣΕΚΑΠ, της Sunlight. Αντίθετα, κράτησε πάντα τα αυτιά του κλειστά στις διαμαρτυρίες των πολιτών σε θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητά τους... 

Απέναντι σε όλους αυτούς όμως, υπάρχει η Ξάνθη των κινημάτων και της αντίστασης. Με τις μεγάλες γενικές απεργίες, όπως η 4 Φλεβάρη του '16 για το ασφαλιστικό, την απεργία διαρκείας των συμβασιούχων στο Δήμο το καλοκαίρι του '17 και των εργατών της Ροδόπης το Δεκέμβρη του '15, των δασκάλων και γονέων ενάντια στα κλεισίματα και την υποβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης και πρόσφατα την απεργία των καθαριστριών σχολικών κτιρίων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Ανταρσίας στην Ξάνθη δώσαμε με αυταπάρνηση τη μάχη του ΟΧΙ, διαδηλώσαμε μαζικά στον Έβρο το Γενάρη του '16 για ανοιχτά σύνορα, για να πέσει ο φονικός φράχτης, δίνοντας πολιτική έκφραση στο τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Την Πρωτομαγιά του ίδιου χρόνου ενώσαμε τη φωνή της προσφυγιάς με το εργατικό κίνημα και πετύχαμε τη μετεγκατάστασή τους από τον άθλια χωματερή του Χαλκερού.  Συμβάλαμε στο κλείσιμο για δεύτερη φορά, πριν προλάβουν να ανοίξουν, των γραφείων-ορμητηρίων των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής με μια μεγάλη διαδήλωση με συμμετοχή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, οχτώ πρωτοβάθμιων σωματείων, του φοιτητικού συλλόγου και όλης της αριστεράς. Στηρίξαμε τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος για δωρεάν σίτιση για όλους, κόντρα στις απολύσεις των εστιακών μαγείρων και ενάντια στις διώξεις αντιφασιστών φοιτητών από ακροδεξιούς καθηγητές.

Ορθώσαμε το ανάστημά μας ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με σύνθημα «Όχι στους Νονούς των Βαλκανίων – Οι εργάτες Βαλκανίων είναι αδέρφια μας», ... Συναντηθήκαμε με τους Τούρκους συντρόφους στα σύνορα για να καταγγείλουμε τις απελάσεις και τα βασανιστήρια προσφύγων από την αστυνομία, ακόμη και από παρακρατικές συμμορίες στον Έβρο.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να συγκροτήσουμε και στην Ξάνθη μία αριστερή, αντικαπιταλιστική, αγωνιστική Δημοτική Κίνηση που θα λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Να γίνουμε η ντουντούκα της αντίστασης, των συνδικάτων, του αντιφασιστικού κινήματος, της μειονότητας, των φοιτητών, των συλλόγων και τοπικών επιτροπών που δίνουν τη μάχη κόντρα στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και του ρατσισμού μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο... 

Στο ψηφοδέλτιο μας βρίσκουν θέση αγωνιστές και αγωνίστριες που δώσαμε μαζί όλες αυτές τις μάχες και θα τις συνεχίσουμε, χωρίς συμβιβασμούς μέχρι τη νίκη! Σας καλούμε να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να ψηφίσετε  την δημοτική κίνηση Ανταρσία στην Ξάνθη για να ακουστεί δυνατά η φωνή των αγώνων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο”.

• Συνέντευξη Τύπου της Ανταρσία στην Ξάνθη, Παρασκευή 29/3, 1μμ, Εργατικό Κέντρο