Δημοτικές εκλογές
Πειραιάς: Eκδήλωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική 20/3

Eκδήλωση πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Μαρτίου  στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική με θέμα τους σχεδιασμούς και το μάστερπλαν Κυβέρνησης-COSCO. Ομιλητές ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Τουλγαρίδςη και η Φλώρα Νικολιδάκη, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική στον Κεντρικό Τομέα. Ανάμεσα στους αγωνιστές-στριες που παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο στην εκδήλωση ήταν ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και ο Θανάσης Διαβολάκης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ανταρσίας στο Λιμάνι.

“Είμαστε σήμερα εδώ σε αυτήν την εκδήλωση γιατί η Ανταρσία στο Λιμάνι και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική είναι τα σχήματα που έχουμε να στηρίξουμε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές” τόνισε στην παρέμβασή του ο Θανάσης Διαβολάκης. “Εμείς, στην αντικαπιταλιστική αριστερά βλέπουμε πολύ πολιτικά τις τοπικές εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία, πολύς κόσμος που έδωσε μάχες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και αισθάνεται προδομένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράσει την οργή του και μέσα από την ψήφο του στην αντικαπιταλιστική αριστερά”. 

“Ειδικά για τον Πειραιά, δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλα όσα λέγαμε όταν επίκειτο η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και το ξεπούλημα στην Cosco. Αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία όσο έχει ότι είμαστε εδώ για να παλέψουμε να διαψευστούν αυτά τα σχέδια και αυτή η καταστροφική πολιτική για τον Πειραιά να ανακοπεί. Εμείς λέμε ότι το λιμάνι στην Πειραϊκή μπορεί να μη γίνει, μπορούμε να το αναιρέσουμε, αλλά για αυτό χρειάζεται συντονισμένος, ενωτικός, αποφασιστικός αγώνας.

Υπάρχουν σωματεία και κινήσεις πολιτών που μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία να καλέσουν σε γενικό ξεσηκωμό, με μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο λιμάνι στην Πειραϊκή ενάντια στο μάστερπλαν της Cosco. Για εμάς η προεκλογική περίοδος είναι περίοδος αγώνων. Η δική μας πρόταση είναι επανακρατικοποίηση του OΛΠ με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Θα είμαστε όμως στο δρόμο και τους αγώνες, μαζί με όλους όσους αγωνίζονται ακόμα και απέναντι σε πλευρές αυτών των σχεδίων”.