Δημοτικές εκλογές
Δ. Πλακεντίας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 21/3, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ στο Μετρό Δ. Πλακεντίας (και όλα τα πάρκινγκ στα Μετρό).

Αντιπροσωπεία της συγκέντρωσης ζήτησε συνάντηση με τον υπουργού Σπίρτζη. Ο ίδιος έλειπε (δεύτερη φορά) και την παρέπεμψε στον Γ.Γ. Γιώργο Δέδε. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Διονύση (Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής),  τον Ορέστη Ηλία (Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια), τον Γρηγόρη Καλομοίρη (ΑΔΕΔΥ), τη Μαριάννα Τσίχλη (Ανυπότακτη Αττική) και τον Κώστα Τουλγαρίδη (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική).

“Συνοπτικά εξηγήσαμε όλοι την κατάσταση και καταθέσαμε τα αιτήματα του τοπικού κινήματος, για δεύτερη φορά, δίνοντας και την εικόνα όλων των φορέων που κινητοποιούνται και στηρίζουν (Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κοντόπευκου, Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής, Δημοτικά Συμβούλια Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, ΑΔΕΔΥ, τρεις δημοτικές κινήσεις και δύο περιφερειακές κινήσεις)”, μας είπε ο Ορέστης Ηλίας, υποψήφιος δήμαρχος με την Αντίσταση και Ανατροπή, αντικαπιταλιστική κίνηση στα Βριλήσσια. “Μετά από αυτά ο Δέδες δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα δώσει πιο σαφείς απαντήσεις για το τι θα γίνει μέχρι τις 28/3. Εμείς δηλώσαμε ότι βγαίνουμε από αυτή τη συνάντηση έξω στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος για να συνεχίσουμε την αντίσταση”. 

Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια

“Η Αντίσταση και Ανατροπή έχει ξεκινήσει μια σειρά από εξώστρεφες δράσεις με τα νέα υλικά”, συνέχισε ο Ορέστης Ηλίας μιλώντας στην Εργατική Αλληλεγγύη. “Η αφίσα στολίζει τις γειτονιές και τους εργατικούς χώρους των Βριλησσίων. Μεγάλες εξορμήσεις έχουν γίνει στην πλατεία Ανάληψης το Σάββατο 23/3 και στην παρέλαση. Ο κόσμος σταμάταγε στο τραπεζάκι της Κίνησης και συζήταγε με μεγάλο ενδιαφέρον για την αριστερή εναλλακτική που προβάλει. Πολλοί ενίσχυαν οικονομικά παίρνοντας κουπόνια. Ταυτόχρονα, αυτές τις μέρες, στις συνελεύσεις της Κίνησης συζητιούνται τα θέματα της προγραμματικής διακήρυξης και οι αρχές λειτουργίας ενώ μέσα στον Απρίλη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της διακήρυξης και των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές”.