Εκλογές στην INTRACOM: Δυνατή ΓΕΝΟΒΑ δυνατό σωματείο

Μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες, ενωμένοι, καλύτερα οργανωμένοι κι αποφασιστικοί θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας σε αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους, να νικήσουμε τον εφιάλτη που μας επιβάλλουν» δήλωσε για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Σωματείου στις οποίες η Πρωτοβουλία Γένοβα κέρδισε τέσσερις έδρες, ο υποψήφιος και μέλος του ΔΣ Βασίλης Συλαϊδής.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Για το ΔΣ: ψήφισαν 1004, (991 το 2009), άκυρα λευκά 78 (71 το 2009). Ελαβαν: Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων, ΑΚΕ 367 ψήφους (είχε 345),  ποσοστό 39,6% (είχε 34,8%) και 6 έδρες (είχε 6). Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα ΑΕΕ, (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) 251 ψήφους (238), 27,1% (25,87%) και 4 έδρες (4). Πρωτοβουλία Γένοβα και συνεργαζόμενοι 220 ψήφους, (223) 23,8% (24,2%) και 4 έδρες (4), Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Ιντρακόμ 58 ψήφους (77), 6,3% (8,37) και  1 έδρα (1), Δημοκρατική Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων Ιντρακόμ 30 ψήφους, 3,2% και καμιά έδρα.

Για το ΕΚΑ και την ΠΟΕΜ από τρεις αντιπροσώπους εξέλεξε η ΑΚΕ και η ΑΕΕ, και 2 αντιπροσώπους η Πρωτοβουλία Γένοβα. Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Γένοβα (που χαιρετίζει την εκλογή στο ΔΣ της απολυμένης συναδέλφου Β. Καμαριάρη με την ΑΕΕ) στο ΔΣ εκλέγονται οι Γ. Θεοχάρης με 87 σταυρούς, Κ. Βοργιάς 76, Β. Συλαϊδής 76 , Α. Ζώτος 61 (αναπληρωματικοί: Β. Παπαδόπουλος 53, Σ. Μελιτσόπουλος 44, Θ.Παπαϊωάννου 33, Δ. Χορμπά 30, Β. Παπαδόγιαννης 12). Επίσης εκλέγεται στην Εξελεγκτική Επιτροπή ο Ν. Τσονιώτης.

Μήνυμα

«Τα αποτελέσματα στέλνουν μήνυμα αντίστασης, καθώς οι συνάδελφοι επέλεξαν ξανά να ψηφίσουν τις παρατάξεις που έχουν αγωνιστική κατεύθυνση και μάλιστα σε συνθήκες που οι επιθέσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αγριεύουν όλο και περισσότερο» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιάννης Θεοχάρης. «Αυτό το μήνυμα πρέπει όλοι να επιδιώξουμε να εκφραστεί και με την εκλογή ενός αγωνιστικού προεδρείου». 

Oπως αναφέρει, σε ένα πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα, η Πρωτοβουλία Γένοβα στην Ιντρακόμ: «το αποτέλεσμα αντικειμενικά αποτελεί ξεκάθαρη δικαίωση και στήριξη για τη ΓΕΝΟΒΑ και τους συνεργαζόμενους που καλείται να παίξει πάλι καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια σε αγωνιστική και ενωτική κατεύθυνση. Οι αγώνες όλων μας είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια και θα πρέπει με τη στήριξη κι άμεση συμμετοχή όλων να αγωνισθούμε και στη συνέχεια για τα δικαιώματά μας και σε αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες που αντιπαλεύουν τις πολιτικές του μνημόνιου.

Συμπαραστεκόμαστε στους κλάδους που απεργούν στις 9/6 κατά της εκποίησης Δημόσιας περιουσίας κι επιχειρήσεων και ετοιμαζόμαστε για την Πανεργατική Απεργία στις 15/6. Συμμετέχουμε στις μαζικές λαϊκές συγκεντρώσεις αγανάκτησης και άμεσης δημοκρατίας στο Σύνταγμα, στις άλλες πλατείες στις πόλεις και γειτονιές ενάντια στην κυβέρνηση και τρόικα…»