ΛΑΡΚΟ: Η ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αφού σύμφωνα με το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων η ΛΑΡΚΟ είναι ένα από τα πρώτα φιλέτα των ΔΕΚΟ που θα ξεπουληθεί.

Με συνθήματα ενάντια στους βουλευτές και την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι ζητούσαν επίμονα να συναντηθούν με τον υπουργό οικονομικών Παπακωνσταντίνου θέλοντας να τονίσουν πως η ΛΑΡΚΟ, μια προσοδοφόρα επιχείρηση που διαχειρίζεται τον ορυκτό πλούτο της χώρας, δεν μπορεί να περάσει σε χέρια ιδιωτών αφού αυτό θα σημαίνει τεράστιες ζημιές για την οικονομία. Όμως όταν ακόμα και μετά από ώρες κατάφεραν να συναντηθούν με τον Γ. Γ. του Υπουργείου Η. Πλασκοβίτη, η απάντηση δεν ήταν άλλη από αυτή που είχαν πάρει από τον υφυπουργό Σαχινίδη λίγες εβδομάδες πριν. Μέχρι το τέλος του χρόνου η ΛΑΡΚΟ θα έχει πωληθεί σε ιδιώτες κατά 100%.

Δεν πάνε παρά 20 μήνες από τις προεκλογικές μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις του Χρυσοχοϊδη όταν είχε επισκεφτεί τους εργαζόμενους στην Εύβοια πως η ΛΑΡΚΟ θα παραμείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο. Τώρα την ξεπουλάνε όσο όσο στους ιδιώτες. Τα ψέματα της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν έχουν όριο.

Οι εργαζόμενοι έχουν δει ολόκληρα τμήματα της παραγωγής να παραχωρούνται σε εργολάβους με αποτέλεσμα την διάλυση των ΣΣΕ, την εντατικοποίηση της δουλειάς την εξαφάνιση των κανόνων ασφαλείας. Η ιδιωτικοποίηση θα σημάνει ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας, ολοκληρωτική εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, φτώχεια και μαρασμός για ολόκληρη την περιοχή. Ο αγώνας τους είναι μονόδρομος. Σε σύνδεση και συντονισμό με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, με απεργίες και καταλήψεις, να σταματήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις, να ζητήσουν προσλήψεις, αυξήσεις, ανθυγιεινά και να βάλουν φρένο, όλοι μαζί, και σε αυτό το Μνημόνιο της χρεοκοπίας που σκοπό έχει να μοιράσει τον δημόσιο πλούτο σε λίγους και εκλεκτούς.