ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: Πανελλαδικό συλλαλητήριο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Δελτίο Τύπου του Σωματείου Αργολίδας-Αρκαδίας, ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από 1 Μαΐου, 120 συμβασιούχοι που εργάζονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης παραμένουν απλήρωτοι από περσινά δεδουλευμένα και καλούνται και αυτό το καλοκαίρι να δώσουν μάχες στα μέτωπα των πυρκαγιών. Οι τραγικές περικοπές έχουν σαν αποτέλεσμα τα περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα φέτος να είναι καθηλωμένα στις Υπηρεσίες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση.

Η πολιτική των περικοπών έχει οδηγήσει τους συμβασιούχους πυροσβέστες στα όριά τους. Η κυβέρνηση μετέτρεψε πέρσι τις 8μηνες συμβάσεις των συμβασιούχων πυροσβεστών σε 7μηνες και φέτος σε 6μηνες. Είναι ήδη απλήρωτοι εδώ και ενάμιση μήνα, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο κάποιοι να μην έχουν χρήματα να βάλουν καύσιμα στο αυτοκίνητο τους να πάνε στην Υπηρεσία τους για εργασία. Επίσης δεν έχουν εγκριθεί ακόμη ώρες για Κυριακές, νυχτερινά υπερωρίες και εκτός έδρας. Αρκετοί εκπαιδεύτηκαν πέρσι στην Αθήνα για την ομάδα μοτοσικλετιστών «Ήφαιστος» και δεν τους έχουν ακόμη πληρωσεί τα οδοιπορικά, ενώ η ομάδα αυτή δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.

Η προκήρυξη για εργασιακή αποκατάσταση αντί να είχε βγει όπως είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 15 Μαΐου, τώρα ένα μήνα μετά και ο φάκελος ξεκουράζεται στα συρτάρια του Ραγκούση, ενώ 1900 είναι εκτός νομοσχεδίου χωρίς κανείς να δεσμεύεται για εργασία για αυτούς στο μέλλον. Επιπλέον τα Μέτρα Ατομικής προστασίας δεν χορηγούνται όπως προβλέπετε και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “εργαζόμαστε με φόρμες που ήταν χορηγία της Alpha bank εδώ και τέσσερα χρόνια”.