ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΠΟΕ – ΟΤΑ Καταλήψεις Δημαρχείων

Για την οργάνωση της συνέχειας των κινητοποιήσεων η ΠΟΕ ΟΤΑ κάλεσε την Τρίτη 14 Ιουνίου τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών των Δήμων, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας, Ζωγράφου, Αγίου Δημητρίου, Πειραιά και Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. (Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής) με θέμα την οργάνωση καταλήψεων στα Δημαρχιακά κτίρια των  Δήμων αυτών και του Χ.Υ.Τ.Α. στη Φυλή, με αφετηρία έναρξης  την Τρίτη 21 Ιούνη. Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη καταλήψεις στα συγκεκριμένα Δημαρχεία σημαίνει στην πράξη το μπλοκάρισμα κάθε υπηρεσίας, ενώ η κατάληψη της χωματερής θα σημάνει πρακτικά ότι δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών σε κανένα δήμο του Λεκανοπεδίου.  

Εδικότερα η Ομοσπονδία καλεί τους παραπάνω Συλλόγους να προετοιμάσουν τις καταλήψεις πραγματοποιώντας άμεσα Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και περιοδείες για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων του κλάδου. Επίσης καλεί  τους συλλόγους να συγκαλέσουν σύσκεψη σε κάθε νομό όλων των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, συνδικαλιστικών οργανώσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς και κοινωνικούς φορείς, με κέντρο το Δήμο όπου θα γίνει κατάληψη, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό και τη δημιουργία ενός πλατύ μετώπου για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου. Επίσης σε κάθε Νομό να συγκροτηθεί με ευθύνη του Συλλόγου Οργανωτική Επιτροπή Κατάληψης που θα αναλάβει πρωτοβουλίες στα πλαίσια της κατάληψης όπως συγκεντρώσεις, συζητήσεις, τοπικές πορείες κ.α.

Ο λαός στο προσκήνιο

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αυτοί την κρίση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ. «Το μέλλον του λαού μας δεν είναι να εργάζεται σκληρά και φτηνά για να αποπληρώνονται οι διεθνείς τοκογλύφοι-δανειστές και να θησαυρίζουν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση. Αυτές τις μέρες κάτι καινούργιο γεννιέται στο Σύνταγμα και τις πλατείες των μικρών και των μεγάλων πόλεων. Ο λαός μπαίνει στο προσκήνιο και οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα πρέπει να βρίσκονται εκεί για να δώσουν το δικό τους μήνυμα.

Για τη σημερινή κατάσταση δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Οι εργαζόμενοι πάλεψαν όλη την προηγούμενη περίοδο, κάτω από δύσκολες συνθήκες, αμφισβήτησης και ηττοπάθειας πολλές φορές, για να αποδοκιμάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και για να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα της ανατροπής τους.

Η μαζική κινητοποίηση του λαού δεν προήλθε από ένα μήνυμα στο facebook ή από ένα τυχαίο γεγονός. Αν δεν είχαν προηγηθεί οι μαζικές απεργίες και οι διαδηλώσεις, αν δεν υπήρχαν στο ενεργητικό μας οι μεγάλες απεργίες της 5ης Μαΐου 2010, της 15ης Δεκεμβρίου 2010 και 23 Φεβρουαρίου 2011, το οποιοδήποτε κάλεσμα στο διαδίκτυο δεν θα είχε αποδέκτες.

Το βασικό μήνυμα λοιπόν είναι ότι όλοι οι αγώνες έχουν νόημα και προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στην κοινωνική συσπείρωση για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Τώρα όμως είναι η κρίσιμη στιγμή. Το στοίχημα για το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι: Ή ΤΑ ΜΕΤΡΑ Ή ΕΜΕΙΣ !!!»