Και οι μετανάστες πάνε Σύνταγμα

Πολλοί μετανάστες και ντόπιοι εργάτες καθισμένοι μπροστά στο τραπεζάκι της ΚΕΕΡΦΑ, πήραν το λόγο και έγιναν πόλος έλξης για δεκάδες διαδηλωτές που βρίσκονταν την ίδια ώρα στο Σύνταγμα. Πολλοί πήραν το λόγο και δεκάδες έγιναν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ για να δώσουν την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στις γειτονιές τους.

«Αυτόν τον αγώνα που δίνουμε σήμερα ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την καταπίεση τον δίνουμε όλοι μαζί», είπε ο Ρεζά από τους Αφγανούς Πολιτικούς Πρόσφυγες. «Όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να ενώσουμε τις φωνές μας για να μπορέσουμε έτσι να διώξουμε τον καπιταλισμό και να αποχτήσουμε μία ζωή με ίσα δικαιώματα».   

«Η συμμετοχή των μεταναστών εργατών στις Πανεργατικές έχει αλλάξει το τοπίο των απεργιών στην Ελλάδα και έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η εργατική τάξη παλεύει ενωμένη απέναντι στις επιθέσεις του κράτους, αλλά και του οργανωμένου παρακράτους της Χρυσής Αυγής. Απέναντι στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να αποπροσανατολίσει από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κρίση χρειάζεται, με τον ίδιο τρόπο που οργανώνουμε τη συμμετοχή των μεταναστών στις Πανεργατικές να δώσουμε τη μάχη τα οργανωμένα κομμάτια της εργατικής τάξης να στηρίξουν το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα», είπε ο Αντώνης που κάλεσε τη Δευτέρα 13 Ιούνη στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων «στην αντιφασιστική συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της περιοχής με στόχο την ακύρωση φασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Αμερικής».   

Μαζί

«Εγώ προσωπικά και άλλα παιδιά δίνουμε μάχη για να έρχονται οι μετανάστες στην πλατεία. Αλλά χρειάζεται να έρχεστε και οι μετανάστες και να διεκδικείτε να παίρνεται το λόγο και να μιλάτε στις συνελεύσεις. Έχουμε έρθει εδώ για να κάνουμε κάτι καινούργιο. Είμαστε μαζί σας σε όλες τις αντιρατσιστικές πορείες, αλλά θέλουμε και εσείς να είστε μαζί μας. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ σήμερα. Για να σας δείξουμε ότι είμαστε μαζί σας με όλη μας τη δύναμη», είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ. «Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι ο αγώνας είναι κοινός και οι μετανάστες είμαστε μαζί σας». 

«Ζούμε σε μία χώρα που έχει 1,3 δείκτη γεννήσεων του πληθυσμού, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύουμε μέχρι τα 80 για να πάρουμε σύνταξη. Οι μετανάστες έρχονται εδώ για να δουλέψουν, είναι νέοι, φέρνουν νέες ιδέες, είναι σε παραγωγική ηλικία. Τους χρειαζόμαστε και χρειάζεται να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε μαζί», είπε ένας άλλος διαδηλωτής. 

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης στις 15/6 και στο φεστιβάλ της ΚΕΕΡΦΑ στις 10 Ιούλη στο Γκάζι, ενώ πρότεινε να διοργανωθεί στο Σύνταγμα μία μεγάλη συζήτηση με θέμα το ρατσισμό και το φασισμό.