ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συζητήσεις για το χρέος - ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σχεδόν 100 άτομα πέρασαν από την εκδήλωση με θέμα «Διαγραφή του χρέους, η πρόταση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς», με ομιλητές τον εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», Άγγελο Χάγιο και τον Σωτήρη Κοντογιάννη από την Εργατική Αλληλεγγύη και το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω.

Ο Σωτήρης Κοντογιάννης στην εισήγησή του εστίασε στις οικονομικές εξελίξεις και στα ψεύτικα αδιέξοδα που δημιουργούν  τα ΜΜΕ και οι κυρίαρχοι κύκλοι στην κοινή γνώμη. «Η καταστροφολογία που σκορπάνε σχετικά με την έξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ είναι ένα τεράστιο ψέμα. Η λύση βρίσκεται στην αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ. Η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο και η έξοδος από τον καταστροφική ευρωζώνη είναι η μόνη προοπτική εξόδου από την κρίση», τόνισε στην εισήγησή του.

Ο Άγγελος Χάγιος αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό όπως αυτό εξελίσσεται σήμερα. «Το Σύνταγμα δίχνει πως η κοινωνία βρίσκεται στο πόδι. Ωστόσο από την πλευρά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς οφείλουμε να βάλουμε την προοπτική της ταξικής εργατικής συγκρότησης. Οφείλουμε να δώσουμε την μάχη για την συγκρότηση των ταξικών δυνάμεων που θα οργανώσουν την μάχη των απεργιών, των καταλήψεων, την μάχη ενάντια στο μνημόνιο, μια μάχη που μπορεί να είναι κερδισμένη μόνο αν ανοίξει την αντικαπιταλιστική προοπτική».

Νεκτάριος Χάϊνταρ

Διαβάστε επίσης

Βύρωνας

Αγ. Παρασκευή