Εκλογές στους γιατρούς

Στις εκλογές συμμετέχει και το Νυστέρι-Πρωτοβουλία Γένοβα με κεντρικό σύνθημα «ενάντια στα μνημόνια της λεηλασίας να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν».

Οι εκλογές έρχονται σε μια περίοδο όπου το ΕΣΥ και η πλειοψηφία των γιατρών βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, αλλά και των εργοδοτών στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας: Στάση πληρωμών σε εφημερίες και υπερωρίες, επιβολή του ένα προς δέκα στις προσλήψεις, ενιαίο μισθολόγιο και κατάργηση επιδομάτων, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών- τμημάτων, μείωση των κλινών σε ΙΚΑ και ΕΣΥ. Ουσιαστική διάλυση του ΙΚΑ και απολύσεις των συμβασιούχων γιατρών. Παράδοση της υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών. Οσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα οι γιατροί αντιμετωπίζουν ήδη εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα με πενιχρούς μισθούς, υποαπασχόληση και ελαστικά ωράρια.

«Υπάρχει άλλος εναλλακτικός ριζοσπαστικός δρόμος» αναφέρεται στο τετρασέλιδο που κυκλοφορεί το Νυστέρι για τις εκλογές. «Η παύση πληρωμών των τόκων–χρεολυσίων και η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, η φορολόγηση των καπιταλιστών και το σταμάτημα των εξοπλισμών, η γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας…Όπως βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων στα νοσοκομεία και δώσαμε τη μάχη για αγωνιστικές αποφάσεις στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ όλα τα τελευταία χρόνια έτσι και τώρα σας καλούμε να μας στηρίξετε για να δυναμώσουμε το δίκτυο των ακτιβιστών γιατρών».

Yποψήφιοι για το ΔΣ του Ι.Σ.Αθήνας

Αργύρης Χρίστος ειδικευόμενος ακτινολόγος Αγλαϊα Κυριακού, Γιαννίρης Ιωάννης ειδικευόμενος γενική ιατρική Θριάσιο, Γραβάνης Δήμος ειδικευόμενος ακτινολόγος Αγ. Σοφία, Κασιώτη Ελένη (Ελίνα) αναμονή ειδικότητας εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, Καταραχιάς Κώστας ειδικευόμενος ακτινολόγος Αγ. Σοφία, Κεφαλά Μαρία ειδικευόμενη παθολογοανατομίας Αττικό, Κουγιουμτζόγλου Ιωάννης παθολόγος Σισμανογλειο (ΚΥ Ν.Μάκρης), Παϊσιου Αννα επικουρικός αιματολόγος ογκολογικό Αγ. Σοφία, Παπαλάμπρου Μαρία (Μαριάννα) διευθύντρια ΕΣΥ αιματολογικού Αγ. Σοφία, Ρόδης Διονύσιος παθολόγος Eυρωκλινική, Τσιρώνης Γιώργος ειδικευόμενος παθολόγος Θριάσιο, Φεσσά Χρυσούλα (Σύλβια) ακτινολόγος Eυρωκλινική

Yποψήφιοι για το ΔΣ του Ι.Σ.Πειραιά

Δημακουλέα Ελένη Μαρία (Μαριλένα) ειδικευόμενη νευρολογίας Τζάνειο, Δρακοπούλου Σταματούλα (Ματούλα) αναμονή ειδικότητας εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, Μάντικας Βασίλειος αγροτικός γιατρός, Τέλιος Θωμάς Νικόλαος (Ακης) ειδικευόμενος παθολόγος Τζάνειο