Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί

Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, μουσικοί, ακτιβιστές, ντόπιοι και μετανάστες θα ενώσουν τη φωνή τους και την δημιουργικότητά τους στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους ακροδεξιούς συμμάχους της ότι το αντιρατσιστικό κίνημα οργανώνεται, συζητά και δυναμώνει κόντρα στην ρατσιστική υστερία κυβέρνησης -Αστυνομίας -Χρυσής Αυγής.

Η γιορτή της ΚΕΕΡΦΑ περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από το απόγευμα με συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα γίνει η μεγάλη συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ, όπου θα γίνει συζήτηση για την οργάνωση του αντιρατσιστικού κινήματος και τη μάχη ενάντια στους φασίστες. Η ημέρα θα κλείσει με συναυλίες. Συμμετοχή στο φεστιβάλ έχουν δηλώσει οι καλλιτέχνες : Big Band (συγκρότημα τζαζ του Δήμου Αθηναίων), Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, African Drums, Motivo 4, Κάτια Γέρου, Crescendo Ensemble, Κυριάκος Παπαεμανουήλ, SoulNEK &RSN Dagobah, Κώστας Γανωτής, Ελενα Πατρικίου.

“Ο ξεσηκωμός κατά του Μνημονίου με τις κινητοποιήσεις στις Πλατείες και τις απεργίες τρομάζει τη κυβέρνηση που αναζητά τρόπους να εκτονώσει την οργή και να την αποπροσανατολίσει. Γι αυτό παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της διάσπασης των εργαζόμενων σε ντόπιους και μετανάστες. Γι αυτό βγάζει στους δρόμους την Αστυνομία, με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα καλύπτοντας ακόμη και τα πογκρόμ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!”, αναφέρει η προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ.

“Οι ίδιες κυβερνήσεις που με τις βόμβες του ΝΑΤΟ και τις ληστρικές πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ρημάζουν χώρες ολόκληρες αναγκάζοντας τους κατατρεγμένους να αναζητούν την επιβίωση στην Ευρώπη έχουν εξαπολύσει ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό με την FRONTEX να έχει πνίξει 1500 πρόσφυγες από την Λιβύη μόνο το τελευταίο τρίμηνο. Την ώρα που καθηλώνουν τους πρόσφυγες στη χώρα πρώτης εισόδου στην ΕΕ, όπως στην Ελλάδα, με την συμφωνία Δουβλίνο 2, στερούν το δικαίωμα στο άσυλο από δεκάδες χιλιάδες και χτίζουν φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Χιλιάδες μετανάστες χάνουν τα χαρτιά τους λόγω απολύσεων και επέκτασης της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας από τους εργοδότες. Αυτοί που πρόσφεραν στο «θαύμα της Ολυμπιάδας και της ένταξης στην ΟΝΕ» με ρυθμούς δουλειάς που τους έφεραν άφθονα εργατικά ατυχήματα τώρα μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους και στοχοποιούνται για την άνοδο της ανεργίας! Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης που έχει σταματήσει κάθε νομιμοποίηση των μεταναστών, ακόμη και των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είναι η άλλη όψη της πολιτικής που σπέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση παντού.»

Οι εργαζόμενοι που συγκρουόμαστε με τις Γενικές Απεργίες και με τις απεργίες διαρκείας για να μην περάσει το νέο Μνημόνιο, όλοι και όλες που πλημμυρίζουμε τις Πλατείες έχουμε κάθε λόγο να γυρίσουμε τη πλάτη στα ρατσιστικά κηρύγματα μίσους και στους νεοναζί δολοφόνους. Να απαιτήσουμε νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο για τους πρόσφυγες, ανθρώπινη υποδοχή και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης”.