ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΧΑΝΙΑ

Μετά την ηρωική απεργία πείνας των 300 μεταναστών η πόλη μας στοχοποιήθηκε από ναζιστικές συμμορίες τύπου Χρυσής Αυγής και φασιστικές φυλλάδες όπως ο Στόχος, αφού οι περισσότεροι αγωνιστές μετανάστες προέρχονταν από εδώ και το κίνημα αλληλεγγύης είχε αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία.

Από τον Μάρτη έχουν γίνει εμπρησμοί σε αυτοκίνητα και σπίτια μεταναστών και ντόπιων αγωνιστών, επιθέσεις τα βράδια σε μετανάστες, αλλά και προσπάθειες δημόσιας εμφάνισης των φασιστών από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου μέχρι τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στην πλατεία Αγοράς. Οι νεοναζί παρόλο που προσπαθούν να καλυφθούν με τον μανδύα του «αγανακτισμένου πατριώτη» και κρύβουν επιμελώς την πραγματική τους ταυτότητα κάνοντας ένα μαύρο μέτωπο με το ΛΑΟΣ ασφαλίτες και μπάτσους, ακόμα και με τη ΝΔ, βρίσκουν πάντα τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου απέναντί τους. Χαρακτηριστικά στις 26/5 ο κόσμος της συνέλευσης τους κυνήγησε από την πλατεία Αγοράς, ενώ στις 5/6 τους απομόνωσε και έβγαλε απόφαση για κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στα μέτρα της τρόικας και το ρατσισμό και απαγόρεψε τη συμμετοχή φασιστών στις συνελεύσεις.

Η ΚΕΕΡΦΑ όλο αυτό το διάστημα στήριξε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, βοήθησε να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο των νεοναζί και άνοιξε αντιφασιστική καμπάνια με παρεμβάσεις στις συνελεύσεις της αγοράς, τη γιορτή διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκόπουλου και τους χώρους δουλειάς, με προκηρύξεις, αφίσα και τη συλλογή δεκάδων υπογραφών και ψηφισμάτων.

Στις 7/6 έγινε σύσκεψη φορέων στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων, που είχε πάρει απόφαση για αντιφασιστική δράση στη τελευταία Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε η διοργάνωση αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στις 17/6, στις 7μμ στην αγορά με τη συνδιοργάνωση της ΕΛΜΕ, του Στεκιού Μεταναστών και της ΚΕΕΡΦΑ. Εκδόθηκε κοινή αφίσα και από τότε τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ έχουν ρίξει όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, αλλά και της συνέχειας για να διώξουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ από τα Χανιά, την Κρήτη, όλο τον πλανήτη…

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο