και της ΕΤΙΤΑ

Η πρώτη μέρα της απεργίας ήταν σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ενώ η δεύτερη μέρα απεργίας έθετε ως βασική διεκδίκηση την υπογραφή συλλογικής Σύμβασης ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που προωθούνται σε όλα τα «μαγαζιά».

«Οι αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης είχαν προχωρήσει προς αγωνιστική κατεύθυνση. Είχαμε αποφασίσει να πραγματοποιήσουμε 4ωρες στάσεις και μετά να οργανώσουμε την απεργία. Επειδή γνωρίζαμε πως θα μας βγάζανε τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές χρησιμοποιήσαμε την ΠΟΣΠΕΡΤ που μας κάλυψε. Η συμμετοχή ήταν καθολική», τονίζει στην ΕΑ ο Μανώλης Τρίκας.

«Μόνο στο ΣΚΑΪ βγήκαν εκπομπές γιατί εκεί χρησιμοποιούν υπενοικιασμένους εργαζόμενους που είναι όμηροι των διοικήσεων και δεν μπορούν στην πραγματικότητα να κάνουν τίποτα. Εκδόσαμε καταγγελία ενάντια στο ΣΚΑΪ και επεξεργαζόμαστε σχέδιο περιφρούρησης για τις επόμενες φορές. Η πραγματικότητα  είναι πως στον χώρο των ΜΜΕ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την εργοδοσία να επιτίθεται με κάθε μέσο σε όποιον διεκδικεί τα αυτονόητα. Αξιοπρεπείς μισθούς και στην ώρα τους. Καθορισμένο ωράριο εργασίας και εργασιακά δικαιώματα. Οι εκδικητικές απολύσεις στον κλάδο μας έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα. Από τους τεχνικούς του Flash που πήραν μέρος στο δικαστήριο στο πλευρό των απολυόμενων συναδέλφων τους, μέχρι τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ Γ. Καμαρινόπουλο που δικάζεται γιατί προκήρυξε απεργία, εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας που χτυπιούνται από τα απανωτά μνημόνια και την εργοδοσία. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να δώσουμε μεγάλες μάχες και η ΕΤΙΤΑ θα είναι μπροστάρης σε αυτές τις μάχες».