Καταπίεση και απελευθέρωση
Ακυρώθηκε το σεξιστικό "συνέδριο γονιμότητας": Αυτή η νίκη δείχνει τον δρόμο!

Ο Χατζηδάκης, ως δεξί χέρι του γνωστού αρχιεντολέα του #MeToo Μητσοτάκη, προσπάθησε να μας πείσει πως ο νόμος τους για το εργασιακό ήρθε για «να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών στην αγορά εργασίας, να παρέμβει κατά της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία». 

Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η προπαγάνδα τους με το -εδώ και μια δεκαπενταετία χρησιμοποιημένο concept από τους διαφημιστές των pampers- σποτ με τον ευτυχισμένο μπαμπά να ταΐζει το μωρό και την εξίσου ευτυχισμένη μαμά να εργάζεται, η κυβέρνηση της ΝΔ βγάζει την «εκσυγχρονιστική» της μάσκα και αποκαλύπτει το σκοταδιστικό της πρόσωπο με ένα χυδαίο σεξιστικό σποτ για την υπογεννητικότητα και την επίσημη στήριξή της στο ακόμη πιο χυδαία σεξιστικό «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας». 

Το συνέδριο έφερε την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (Κοντοζαμάνης), κυβερνητικών ακροδεξιών (Θ. Πλεύρης, Μ. Βορίδης, Α. Γεωργιάδης) κι έναν συρφετό αρχιπαπάδων. Στο ενημερωτικό φυλλάδιό του, οι σύνεδροι «ειδικοί» μας δήλωναν πως θα μας αποδείξουν «επιστημονικά» την «ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και την εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας “πυρηνικής” οικογένειας ενωρίς». 

Για να συμπληρωθεί το τρίπτυχο «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» μας απείλησαν ότι είναι πατριωτικό μας καθήκον να είμαστε αναπαραγωγικές μηχανές. Όποια άλλη μας επιλογή, μας καθιστά υπαίτιες για τον «αφανισμό του έθνους μας».

Κι αν η μια πλευρά αυτού του σόου είναι η επίθεση στο δικαίωμά μας να ελέγχουμε εμείς τα σώματα και τις ζωές μας, η άλλη είναι η προβολή του πόσο «επιτυχημένη» μπορεί να αποβεί η σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα. Μ’ άλλα λόγια, η επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια αγαθά, την Υγεία, την Κοινωνική Φροντίδα, την Παιδεία. Γιατί οι σεξιστικές επιθέσεις έχουν πάντα πίσω τους το κέρδος.

Η ίδια η οικονομία των «υπηρεσιών αναπαραγωγής» δεν είναι απλά ένα χρυσωρυχείο, είναι κυριολεκτικά εγκληματική. Ο γυναικολόγος μεγαλογιατρός Πάντος, οργανωτής του συνέδριου, ιδιοκτήτης της κλινικής για εξωσωματικές γονιμοποιήσεις Γένεσις και κολλητός του περιφερειάρχη Αττικής, επίσης μεγαλογιατρού Πατούλη, έχει ήδη κατηγορηθεί για εμπόριο ωαρίων γυναικών, θυμάτων trafficking, από τη Βουλγαρία, με εξοντωτικές για την υγεία τους επεμβάσεις. Αυτή είναι η ηθική του κέρδους.

Απέναντι σ’ όλον αυτόν τον βόρβορο, η δύναμη του #MeToo, η δύναμη που όλο αυτό τον καιρό οργανώνεται στους χώρους δουλειάς, πλημμυρίζει τους δρόμους, από τη φετινή απεργιακή 8 Μάρτη, μέχρι τα ποτάμια που ξεχύθηκαν σ’ όλες τις πόλεις στις 10 του Ιούνη, με τις γυναίκες στην πρώτη τη γραμμή, αυτή η δύναμη έκανε να ξεσηκωθεί άμεσα ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης σ’ αυτά τα σεξιστικά σκουπίδια. Μέσα σε ελάχιστες ώρες, σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται, ο ένας μετά τον άλλο, με πρώτη την ΠτΔ Σακελλαροπούλου, άρχισαν να αποσύρουν τη στήριξή τους στο «επιστημονικό» συνέδριο. Το ίδιο το συνέδριο τελικά ακυρώθηκε.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ

Κατεβαίνουμε όλες και όλοι στους δρόμους στη νέα πανεργατική απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Η νίκη αυτή μας δείχνει το δρόμο. Απέναντι σ’ ένα σύστημα σε κρίση που προσπαθεί να μας κλέψει δικαιώματα που κατακτήσαμε εδώ και δεκαετίες απαντάμε ότι, όχι μόνο δεν θα αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω, όχι μόνο οργανωνόμαστε για να προστατέψουμε όλα όσα κερδίσαμε αλλά και είμαστε εδώ, πιο δυνατές και ξεκάθαρες από ποτέ για να διεκδικήσουμε έναν κόσμο όπως εμείς τον θέλουμε, όπως τον θέλει η ίδια μας η τάξη, η τάξη που κάνει αυτόν τον κόσμο να λειτουργεί.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ