ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

Έδειξε πόσο κενοί επιχειρημάτων είναι οι εκπρόσωποι του νόμου-πλαισίου και του μπλοκ "αντικατάληψη". Παρεκκλίνοντας από το "Μαζί στον αγώνα, αλλά με Ανοιχτή Σχολή" ψευτοϋφάκι των προηγούμενων εβδομάδων, αυτή τη φορά φανέρωσαν το πραγματικό τους πρόσωπο: "Ο νόμος-πλαίσιο δεν είναι εντελώς κακός"(!), "Δεν είμαι αγωνιστής, τι να κάνουμε!".

Περιττό να αναφέρουμε τη γιούχα που έφαγαν. Κι όμως, τα ΕΑΑΚ με τη συντονιστική επιτροπή κατάληψης έχουν προτείνει τι να κάνουμε. Να μην ανεχτούμε να πάρουμε στα χέρια μας τα χρέη των τραπεζών. Να συνεχίσουμε τον αγώνα στη σχολή, στους δρόμους, στους εργατικούς χώρους μέχρι τη νίκη! Τη συνέχιση της κατάληψης χειροκρότησαν και στήριξαν καθηγητές της ΦΛΣ, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι άλλων σχολών.

 Η κατάληψη όμως δε μας είναι αρκετή! Ως Φιλοσοφική, συνεχίζουμε την προσπάθεια να επικοινωνούμε με τους εργατικούς χώρους και να στηρίζουμε τους απεργούς ώστε να ενωθούν οι αγώνες μας, να γίνουμε "μια φωνή και μια γροθιά". Με εξορμήσεις στα Προπύλαια και στου Ψυρρή το Σάββατο, 8 του Οκτώβρη, κάνουμε ακόμα μια προετοιμασία για τη μεγάλη πανεργατική μάχη στις 19. Το κίνημα απλώνεται πλέον μέχρι την Αμερική, ας μη μείνουμε πίσω. Καλή δύναμη!

Μηνάς Χρονόπουλος, Φιλοσοφική Αθήνας