ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Στο Ηράκλειο, μαζεύοντας εκατοντάδες υπογραφές και ανοίγοντας το θέμα στην πλατεία, σταματήσαμε τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το άνοιγμα γραφείων στην πόλη. Το ίδιο ζήτημα προκύπτει και στην Ιεράπετρα όπου έχουν ήδη βρει τον χώρο και ετοιμάζονται για τα εγκαίνια του φασιστικού τους ορμητηρίου. Η ΚΕΕΡΦΑ στο Ηράκλειο σε συντονισμό με τους ιεραπετρίτες, οργανώνει την απάντηση. Στην σύσκεψη που έγινε στις 5/10 αποφασίστηκε να περάσουμε ψηφίσματα ενάντια στα γραφεία της χρυσής αυγής στους φοιτητικούς συλλόγους και σε εργατικά σωματεία, να ενημερώσουμε τον κόσμο μέσα από εξορμήσεις σε πλατείες  και να συμμετάσχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων.

Ανοίγουμε την συζήτηση για τη φασιστική απειλή και στην ίδια την πόλη, με εκδήλωση την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, με θέμα «η Νορβηγία προειδοποιεί, καμία ανοχή στους νεοναζί» με ομιλητές τον Πέτρο Κωνσταντίνου και τον Σπύρο Μαρκέτο. Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκυμαντέρ για την Χρυσή Αυγή «Το κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη.

‘Οσο η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει το βάρος της κρίσης στους μετανάστες, οι φασίστες βρίσκουν πάτημα για να τρομοκρατούν και να δολοφονούν.  Η μόνη απάντηση και στην κυβέρνηση και στους φασίστες είναι το ενωμένο εργατικό κίνημα.  Καλούμε όλο τον κόσμο να παλέψει μαζί μας ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Κασσάνδρα Κουμάκη