ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Η συζήτηση ήταν πλούσια από τις εμπειρίες των συντρόφων που δίνουν μάχες όλο αυτό το διάστημα, αλλά και από προτάσεις για το πώς θα συνεχίσουμε εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στις 29/30 Οκτώβρη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτώβρη και στο συμπέρασμα που όλοι βγάλαμε ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν σκληρά μέσα στα σωματεία τους με απεργίες και καταλήψεις για να μπλοκάρουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

 Με παραδείγματα όπως η κατάληψη στο γκαράζ του Δήμου Περιστερίου και οι μαζικές συνελεύσεις που γίνονται σ'αυτό το χώρο για την οργάνωση της κλιμάκωσης καταλήξαμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει από τη μία το καθήκον να συμβάλλει στην ενότητα των αγώνων και από την άλλη να απλώσει παντού τη συζήτηση για το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και την ανάγκη αυτό το πρόγραμμα να το επιβάλλει το ίδιο το εργατικό κίνημα και όχι κάποια κυβέρνηση. Έγιναν επίσης τοποθετήσεις για την ανάγκη να αναβαθμίσουμε το ρόλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, με παράδειγμα τη διαδήλωση που οργανώσαμε στο Περιστέρι, αλλά και σε άλλες γειτονιές των Δυτικών.

Συμφωνήσαμε ότι αφού η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα γίνει στο Περιστέρι είναι καθήκον, αλλά και ευκαιρία για την τοπική επιτροπή να κάνει την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός στην περιοχή. Γι'αυτό το λόγο ορίσαμε νέο ραντεβού του τοπικού συντονιστικού την Τρίτη 11/10, όπου θα βάλουμε πρόγραμμα αφισοκολλήσεων και εξορμήσεων στους εργατικούς χώρους και στις γειτονιές.

Βάλαμε νέα συνέλευση την Παρασκευή 21/10 στις 7μ.μ όπου θα συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση και θα εκλέξουμε αντιπροσώπους για τη Συνδιάσκεψη. Το μήνυμα από τη συνέλευση του Περιστερίου ήταν ότι υπάρχει πολλή όρεξη για συζήτηση και για δράση κι ότι η συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι ένα κρίσιμο βήμα στη μάχη για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Λίλιαν Μπουρίτη