Σεισμός στα νοσοκομεία

με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και συγκεντρώσεις έξω από τις ΥΠΕ στις άλλες πόλεις. Ταυτόχρονα συνεχίζονται πανελλαδικά σε μεγάλο αριθμό νοσοκομείων καθημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις με τη μορφή καταλήψεων, συνελεύσεων, συγκεντρώσεων, κλεισιμάτων υπηρεσιών, ταμείων, ιατρείων.

Την Τρίτη 11/10, μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις στις ΥΠΕ. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης έξω από την 1η ΥΠΕ στην Αλεξάνδρας είχαν συγκεντρωθεί οι απεργοί από το Αγλαϊα Κυριακού και το Ιπποκράτειο που πραγματοποιούν καθημερινές συγκεντρώσεις μέσα στα νοσοκομεία τους. Στη συνέχεια στο χώρο έφτασαν με πορεία οι απεργοί από το Σωτηρία και το Γενημματάς και λίγο αργότερα μαζί με όσους ήλθαν από το Αμαλία Φλέμιγκ και τον Ερυθρό διαδήλωσαν σε μια δυναμική πορεία προς τη Βουλή, όπου ενώθηκαν με τους απλήρωτους εργαζόμενους του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονταν ήδη εκεί. Την ίδια ώρα διεξαγόταν μαζική συνέλευση στο Λαϊκό νοσοκομείο με σκοπό τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων.

Την Πέμπτη 13/10, όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πρέπει να βρεθούμε μαζικά στο δρόμο και να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στις ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ που θα συνεδριάσουν αυτές τις μέρες ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σωθεί το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι πέρα από απόφαση για απεργία διαρκείας μαζί με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τα σχολεία, τα υπουργεία, εδώ και τώρα. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο καθυστέρησης, και καμιά δικαιολογία.

Η δύναμη για να νικήσει ο αγώνας βρίσκεται μέσα σε κάθε νοσοκομείο, βρίσκεται στο από τα κάτω: Στη γενική συνέλευση που αποφασίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, στην επιτροπή αγώνα και την απεργιακή επιτροπή που υλοποιεί και οργανώνει, στο απεργιακό ταμείο που θα στηρίξει τον αγώνα μέχρι το τέλος. Στο συντονισμό και την κοινή δράση όλων των νοσοκομείων που παλεύουν και στην οργάνωση της συμπαράστασης.

Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΝΙΘ την Τετάρτη στις 12/10 στις 12 το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. «Σε μάζεμα των νοσοκομειακών επιτροπών που έγινε τη Δευτέρα αποφασίστηκε να υπάρξει πρόταση για τετράωρη στάση εργασίας των γιατρών μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ στην συγκέντρωση της Πέμπτης 13/12 (Κόμβος Ευαγγελίστριας)» μας είπε ο Γιάννης Κούτρας από το ΔΣ της ΕΝΙΘ και το Νυστέρι. «Η συνέχεια πρέπει να είναι απεργία μέχρι τη νίκη, η ΟΕΝΓΕ που θα συνεδριάσει την Πέμπτη να βγάλει απεργία διαρκείας».

Διαβάστε επίσης

Αγλαΐα Κυριακού

Θριάσιο - Αττικό

Γενικό Πατησίων - 7ο ΙΚΑ

Γεννηματά

Δομές Ψυχικής Υγείας

Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Υγεία

Εφεδρεία και μισθολόγιο