Μαζική ενωτική απάντηση στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις

Aπό την κεντρική πλατεία Πετρούπολης θα ξεκινήσει το Σάββατο 15/10 στις 12 το μεσημέρι η αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πάει στην λαϊκή και θα καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αυτή είναι η απάντηση των σωματείων, των φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης στην φασιστική επίθεση που έγινε το περασμένο Σάββατο 8/10. Ψήφισμα καταγγελίας της επίθεσης και συμμετοχής στη συγκέντρωση αναμένεται να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης που συνεδριάζει την Τρίτη 11/10. 

To Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης και στην Λαϊκή Αγορά φωνάζοντας ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα και προπηλάκιζαν κόσμο της γειτονιάς που αντιδρούσε και τους έδιωχνε. Επιτέθηκαν στο συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης που έκανε εκείνη την ώρα εξόρμηση και καλούσε τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10.

Χτύπησαν έναν μαθητή και εμένα. Έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, έβριζαν, απειλούσαν και χαιρετούσαν ναζιστικά! Λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε δασκάλα αγωνίστρια που έκανε παρέμβαση στη Λαϊκή αγορά για κινητοποίηση που υπάρχει στην περιοχή για την Παιδεία.

Στην επίθεση αναγνωρίστηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και δημότες Πετρούπολης ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας και ο Θανάσης Κουράκος καθώς και άλλα άτομα που δεν γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχεία τους. Παρά τις καταγγελίες που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης, οι φασίστες συνέχισαν ανενόχλητοι να τραμπουκίζουν στην γειτονιά περνώντας μάλιστα δύο φορές δίπλα από το αστυνομικό τμήμα.

Οι φασίστες έχουν πάρει θάρρος από την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και τα δεκανίκια της, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι κατά χιλιάδες αγωνίζονται και παλεύουν ενάντια στο μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, οι φασίστες λειτουργούν σε συνεργασία με την αστυνομία με στόχο να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου.

Αμέσως μετά την επίθεση οργανώθηκε σύσκεψη. Συμμετείχαν περίπου 50 άτομα ανάμεσά τους μέλη του προεδρείου της Γ' ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος της Ενωσης Δασκάλων Γληνός. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής: Συμμετοχή και ανάδειξη του γεγονότος στην Συνέλευση κατοίκων για την Παιδεία που καλεί η Γ' ΕΛΜΕ, ο Γληνός και η Ένωση Γονέων Πετρούπολης.  Διευρυμένη σύσκεψη φορέων την Δευτέρα 10/10 στις 7μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης.  

Στο τέλος της συνάντησης έφτασε και ο δήμαρχος Πετρούπολης Θ. Κοτσαμπάς με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Αντιδήμαρχο διοίκησης, ο οποίος δήλωσε ότι θα συμμετέχει, θα  στηρίξει και θα πρωτοστατήσει σε όποιες κινήσεις άμεσες και μακροπρόθεσμες γίνουν στην γειτονιά, όπως και ότι θα συμμετέχει στην Σύσκεψη της Δευτέρας.

Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη

Διαβάστε επίσης

Νέα Ιωνία

Παγκράτι

Πετρούπολη

Ηράκλειο Κρήτης