Όλοι μαζί να σβήσουν οι Ναζί

Η διοργάνωση της σύσκεψης είναι το επόμενο βήμα μετά την έκδοση αφίσας και προκήρυξης που καλούν το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 2μμ στην Ομόνοια, με στόχο την πλατειά κινητοποίηση εργαζόμενων, νεολαίων, μεταναστών για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.  

Μάλιστα η ΚΕΕΡΦΑ κυκλοφόρησε έκκληση στήριξης του συλλαλητηρίου η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η κυβέρνηση κλιμακώνει την προσπάθεια να φορτώσει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας και αναζητά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της πολιτικής  του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Επιχειρεί να παίξει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Οι μετανάστες ενοχοποιούνται από την κυβέρνηση για την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές με δηλώσεις υπουργών που τους φορτώνουν την άνοδο της ανεργίας, της φτώχειας, της εγκληματικότητας, της κατάρρευσης των δεικτών υγείας και του επιπέδου της παιδείας. Την ώρα που οι ίδιοι με τις πολιτικές των περικοπών, των απολύσεων, της εργασιακής εφεδρείας, των συγχωνεύσεων σχολείων και νοσοκομείων, των χαρατσιών και της φορομπηξίας σπέρνουν παντού την εξαθλίωση εκατομμυρίων.

Η συνεργασία της κυβέρνησης με το ΛΑ.Ο.Σ έχει ανοίξει το δρόμο για κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων, ενώ η Αστυνομία κάνει πλάτες στις νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που οργανώνουν πογκρόμ στις γειτονιές. Στις 2 Δεκέμβρη, ακροδεξιοί προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσουν το απειροελάχιστο δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές και πρόσβασης στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών.

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομιμοποίηση των μεταναστών και σε απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες, χτίζει φράχτες θανάτου στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ συμμετέχει στις δολοφονικές περιπολίες της FRONTEX.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, όλους και όλες που αγωνίζονται για την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη νεοναζιστική απειλή. Είναι ώρα όλοι και όλες που υπερασπίζουν με τους αγώνες τους το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή απαλλαγμένη από την φτώχεια και την εξαθλίωση να στηρίξουν την κινητοποίηση για να σταματήσουν οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές, για να δώσουμε μαζί τον αγώνα ντόπιοι και μετανάστες, για να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι οι νεοναζί και να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες.

Σας καλούμε να στηρίξετε και να ενισχύσετε με όλες σας τις δυνάμεις  το συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στην Ομόνοια, 2μμ”.

Διαβάστε επίσης

Ρέθυμνο

Χανιά

Οι μαθητές ενάντια στους φασίστες