ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ

Δείγμα του πόσο η Αριστερά έχει καθορίσει το κλίμα είναι και το γεγονός ότι στην ψηφοφορία του ενωτικού πλαισίου κατάληψης συμμετείχε σύσσωμη και η ΠΑΣΠ δείχνοντας έτσι στην πράξη πώς τραβάμε τη σοσιαλδημοκρατία με το μέρος μας. Απορία ακόμη και αγανάκτηση και σε νέους αγωνιστές προκάλεσε η στάση του ΜΑΣ που καλούσε σε ανοιχτή σχολή ώστε να πραγματοποιηθεί η εξεταστική. Η αμετανόητη ηγεσία αυτής της Αριστεράς τη στιγμή που γύρω μας ξεφυτρώνουν μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις υποκύπτει για άλλη μια φορά στους αρνητικούς εκλογικούς συσχετισμούς πάνω στους οποίους έχει κάνει λάβαρο την οικονομία δυνάμεων.

Ευτυχώς όμως που ο κόσμος δεν είχε διάθεση για οικονομία και έτσι το έντονο αγωνιστικό κλίμα μεταφέρθηκε και στην ψηφοφορία, όπου το ενωτικό πλαίσιο απέσπασε 212 ψήφους, έναντι των 138 της αντικατάληψης και των μόλις 42 του ΜΑΣ.

Σε αντίθεση με τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που μιλάνε για νεκρές καταλήψεις, δημιουργήθηκε κοινό συντονιστικό των σχολών της Πανεπιστημιούπολης, ενώ έχουν ήδη γίνει εξορμήσεις σε περιοχές  της Αθήνας και σχεδιάζονται και άλλες δράσεις. Επίσης, θα παρθεί πρωτοβουλία από μέρους καταληψιών φοιτητών για οργάνωση εναλλακτικών μαθημάτων μέσα στην κατάληψη.

Μέσα σε αυτό το μπαράζ των εργατικών κινητοποιήσεων, όπου οι από κάτω ξεσηκώνονται και οι από πάνω μάς κουνάνε αυστηρά το δάκτυλο, οι φοιτητικές καταλήψεις πρέπει να συνεχιστούν, Ώστε να είναι στήριγμα και έμπνευση στη μάχη των εργαζομένων και να πάμε όλοι μαζί μέχρι το ραντεβού της πανεργατικής στις 19, με απεργίες στους χώρους δουλειάς και καταλήψεις στα σχολεία και στις σχολές, όπου το σύνθημα «διαγραφή του χρέους και εργατικός έλεγχος» θα κυριαρχεί.

Δημήτρης Αγωγιάτης, Μαθηματικό