ΟΛΜΕ - ΠΝΟ - ΜΕΤΡΟ συλλαλητήριο την Παρασκευή

Συλλαλητήριο ενάντια στις επιστρατεύσεις οργανώνουν την Παρασκευή 31 Μάη στις 7μμ στο Σύνταγμα η ΟΛΜΕ, η ΠΝΟ και τα Σωματεία του ΜΕΤΡΟ. Είναι οι τρεις κλάδοι που συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση φέτος αναγκάζοντας την να χρησιμοποιήσει ένα από τα τελευταία όπλα που διαθέτει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Τοπικές Επιτροπές, όπως των Αμπελοκήπων και των Πετραλώνων-Κουκακίου κυκλοφορούν ανακοίνωση-κάλεσμα. Ένα κομμάτι της αναφέρει: «Όταν η κυβερνητική παραπληροφόρηση και  η χειραγώγηση των Μ.Μ.Ε δεν αρκεί για την καθήλωση και την συκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων  τότε καταφεύγει  σε σκληρά κατασταλτικά μετρά .

Μετά την επιστράτευση στους εργαζόμενους του Μετρό και των ναυτεργατών  στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκε  και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές και οι καθηγητές. Στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής της μείωσης στο ελάχιστο του κόστους των κοινωνικών κατακτήσεων στην Παιδεία, ψηφίζει νόμους για τον περιορισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Επιβάλλουν την δαμόκλειο σπάθη της επιστράτευσης την καλλιέργεια φόβου και ανημπόριας χρησιμοποιώντας και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες» .

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 21/5 οι Παρεμβάσεις είχαν καταθέσει όχι μόνο πρόταση για το συλλαλητήριο που βγήκε τελικά μετά από κοινή σύσκεψη των τριών επιστρατευμένων συνδικάτων, αλλά και για το πώς μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας μετά το απαράδεκτο ξεπούλημα από τη μεριά της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ.

Πρότειναν, αυτό που ήδη προσπαθούν να οργανώσουν από τα κάτω μια σειρά ΕΛΜΕ, να γίνει 24ωρη απεργία μετά το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων με απόφαση από νέες Γενικές Συνελεύσεις και Συνέλευση Προέδρων. Επίσης, η πρόταση ανέφερε ότι «Προετοιμάζουμε από τώρα την απάντηση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου, για την έναρξη της νέας χρονιάς. Σε τέτοιο περιεχόμενο και αποφάσεις οφείλουν να δεσμευτούν τα συνέδρια των ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ)».