Εκπαιδευτικοί: Με συνελεύσεις ετοιμάζουν τη συνέχεια

Γύρος συνελεύσεων έχει ξεκινήσει εν όψει των εκπαιδευτικών συνεδρίων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αλλά και ως απάντηση στο ξεπούλημα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την απεργία.

Χαρακτηριστική είναι η απόφαση της ΕΛΜΕ Χανίων που ήδη πραγματοποίησε συνέλευση στις 22 Μάη. «Απόφαση για τη συνέχιση του αγώνα μας» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της απόφασης που απηχεί όλο το κλίμα στη συνέλευση.

Αποφασίστηκε 24ωρη απεργία αμέσως μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων για να ανατραπεί η επιστράτευση και συλλαλητήριο την Παρασκευή 31/5 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς. Η απόφαση τονίζει επίσης: «Δεν ξεχνάμε τις επερχόμενες απολύσεις και τις αναγκαστικές μεταθέσεις  που συνεπάγονται  η αύξηση του ωραρίου, οι αλλαγές που θα επιφέρουν τα σχέδια για το «νέο Λύκειο» και το «νέο Τεχνολογικό Λύκειο» και επιχειρούμε να τις ανατρέψουμε».

Την Παρασκευή 31/5 μετά το συλλαλητήριο θα γίνει σύσκεψη των επιτροπών αγώνα και των συνδέσμων των συλλόγων στις 9μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Επίσης, στη συνέλευση πέρασε ψήφισμα-καταγγελία για τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ στην Συνέλευση Προέδρων. Το ψήφισμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, για το ξεπούλημα της απεργίας και την αγνόηση της βούλησης του 92% των συναδέλφων… Είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στη βάση των καθηγητών να αποφασίσει για την υλοποίηση της απόφασης για απεργία που ψηφίστηκε με  συντριπτικά ποσοστά και πρωτόγνωρη μαζικότητα παρά και ενάντια στην επιστράτευση».

Συνελεύσεις

Η ΕΛΜΕ Χαλκίδας καλεί σε συνέλευση την Τετάρτη 29 Μάη στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο. Η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί την Πέμπτη 30/5 στη 1.30μμ στο 21ο ΓΕΛ- 40ο ΓΕΛ (Ταϋγέτου 60). Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής οργανώνει την Πέμπτη 30/5 στο Γυμνάσιο Πολύγυρου στις 9πμ την τακτική της Γενική Συνέλευση όπου θα εκλεγούν και οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΟΛΜΕ. Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας καλεί σε συνέλευση την Τρίτη 4 Ιούνη στις 5μμ στη Βασική Βιβλιοθήκη στο Καρπενήσι, ενώ έβγαλε ήδη ψήφισμα συμπαράστασης στον δάσκαλο Στέφανο Γκουλιώνη που διώκεται στην ουσία λόγω της συμμετοχής του σε διαδηλώσεις με το πρόσχημα της «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Στους δασκάλους έχουν γίνει ήδη πολλές από τις συνελεύσεις για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο με την αριστερά να βρίσκεται σε άνοδο, ενώ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πέφτουν. Στο Σύλλογο «Κ. Σωτηρίου» οι Παρεμβάσεις σημειώνουν στην προεκλογική τους ανακοίνωση ότι οι δύο φιλοκυβερνητικές παρατάξεις κατεβαίνουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με το όνομα «Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί» για να γλιτώσουν όσο περισσότερο γίνεται το «μαύρισμα» από τους δασκάλους.

Οι ημερομηνίες των συνεδρίων έχουν ως εξής: Από τις 22 έως τις 25 Ιούνη θα διεξαχθεί η 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ (όπως ονομάζεται το συνέδριο στους Δασκάλους) και από τις 30 Ιούνη έως στις 3 Ιούλη το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.